Life

Cum să economisești bani de trei ori mai rapid. Îți poți cumpăra un apartament în 16 ani, în loc de 41

Metodele prin care poți economisi sume mari de bani într-un timp scurt. Detaliile importante pe care nu mulți români le cunosc.
28.05.2024 | 12:08
Cum sa economisesti bani de trei ori mai rapid Iti poti cumpara un apartament in 16 ani in loc de 41
Cum să economisești bani mulți într-un timp scurt. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Românii au început să fie destul de sceptici la idei achiziționării unei locuințe. Mulți se tem de ratele pe termen lung la bancă. Însă, consultantul financiar Alexandru Chirilă are o serie de sfaturi pentru cei care vor să facă acest pas.

Ce trebuie să știi înainte de a începe să economisești bani

Achiziționarea unei locuințe este un pas important care trebuie gândit foarte bine. Înainte de a se aventura în acest nou capitol, românii trebuie să își calculeze bine bugetul.

ADVERTISEMENT

Cei care vor să evite ratele la bancă, trebuie să știe că acest lucru este posibil. Evident, doar dacă încep să facă economii. Potrivit consultantului financiar, există mai multe metode prin care românii pot pune deoparte sume semnificative de bani, într-un timp scurt.

La un calcul simplu, Alexandru Chirilă a arătat că o persoană care economisește 1.000 de lei pe lună, își poate permite, cu banii jos, un apartament de 100.000 de euro. Însă, doar dacă economisește 41 de ani.

ADVERTISEMENT

Perioada de timp este uriașă, iar în 41 de ani se pot întâmpla multe lucruri. O persoană poate rămâne fără job sau pot apărea anumite evenimente ce presupun cheltuirea banilor.

Investițiile sigure care te ajută să atingi suma dorită într-un timp scurt

Pentru a nu aștepta mai bine de patru decenii pentru a strânge suma necesară, Alexandru Chirilă recomandă investiția inteligentă a banilor. Consultantul financiar a oferit câteva exemple de investiții sigure prin care se pot înmulți banii.

ADVERTISEMENT

”Investiții în obligațiuni, în ETF, care replică diverse benchmark-uri. Poți obține un randament de 10% și atunci ai câștigat vreo 25 de ani.” a spus Alexandru Chirilă în emisiunea ”iThink” cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Cei care aleg să facă astfel de investiții, reduc considerabil perioada în care își pot achiziționa un apartament de 100.000 de euro. În loc să pună ban pe ban timp de 41 de ani, investiția inteligentă le garantează suma necesară în doar 16 ani.

ADVERTISEMENT

”Cu puterea dobânzii compuse, cei 1000 de lei economisiți lunar, investiți într-un instrument financiar, ar genera undeva la un 10% randament anual. Ai putea să îți permiți același apartament în aproximativ 16 ani.”, a mai completat Alexandru Chirilă.

De asemenea, în acest proces de investiție inteligentă trebuie înțeles conceptul de dobândă compusă. Dobânda compusă este dobânda calculată pe suma inițială, precum și toate dobânzile acumulate din perioadele anterioare.

ADVERTISEMENT
Tags: