News

Cum să economisești bani la factura de energie electrică. Trucuri simple și eficiente să plăteşti mai puţin la curent

Un tabel construit Energy Saving Trust oferă 12 sfaturi simple pentru a face economie la factura de energie electrică. Multe dintre idei pot fi puse rapid în aplicare de către oricine.
11.12.2021 | 14:21
Cum sa economisesti bani la factura de energie electrica Trucuri simple si eficiente sa platesti mai putin la curent
ADVERTISEMENT

Factura la energie electrică devine o problemă tot mai mare. Lovit din toate direcțiile de inflație, crize sanitare, crize ecomice și prețuri tot mai mari la energie, românul trebuie să găsească soluții pentru a se descurca în aceste vremuri complicate.

Energy Saving Trust a oferit 12 sfaturi pentru a economisi energie, bani și pentru a reduce emisiile de carbon. Unele dintre sfaturi sunt foarte simple și pot fi puse în aplicare instant.

ADVERTISEMENT

Costurile facturilor au crescut în ultima perioadă. În 2022, fiecare gospodărie din Marea Britanie va plăti cu aproximativ 300 de euro în plus față anul precedent. Un alt aspect important este faptul că utilizarea energiei casnice emite aproximativ 3.300 kg CO2e pe an, scrie dailymail.co.uk.

Trucuri simple pentru a economisi bani la factura de energie electrică

O primă sugestie oferită de Energy Saving Trust este aceea de a porni mașina de spălat vase doar atunci când este plină. Astfel veți reduce cantitatea de apă pe care o utilizați.

ADVERTISEMENT

De asemenea, același sfat este indicat și în cazul maşinii de spălat haine. Reducerea utilizării mașinii de spălat cu o rulare pe săptămână timp de un an vă poate economisi bani, iar în același timp poate prelungi viața acestui aparat casnic. Economia sugerată în tabelul publicat în Dailymail ar fi de 10 lire sterline pe an.

Este interesant faptul că cea mai mare economie (45 de lire sterline) s-ar face dacă durata dușului ar fi de doar 4 minute.

ADVERTISEMENT

6 metode simple pentru a face economie

  • Opriți dispozitivele din casă care se afla în modul standby sau în modul inactiv
  • Stingeți luminile atunci când ieşiţi dintr-o cameră
  • Folosiți mașina de spălat pe un ciclu de 30 de grade în loc de temperaturi mai ridicate
  • O dată pe săptămână, renunțați la baia în cadă pentru un simplu duş
  • Evitați să folosiți uscătorul de rufe al mașinii de spălat
  • Fierbeți doar apa de care aveți nevoie în ibric

Alte soluții pentru a scădea factura la energie electrică

O altă propunere este aceea de izola zonele din jurul ferestrelor, ușilor și scândurilor din podea pe unde ar putea pătrunde curentul. Acest lucru se poate face prin montarea unor benzi de spumă și astuparea golurilor dintre podele și plinte cu un simplu etanșant cumpărat din orice magazin de bricolaj.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o izolație eficientă a boilerului este importantă. Se mai recomandă și montarea unui aerator pe robinetul de bucătărie pentru a reduce cantitatea de apă care iese fără a-i afecta eficacitatea.

Dacă ar asculta aceste sfaturi, britanicii ar economisi aproximativ 250 de lire sterline, conform tabelului publicat de Energy Saving Trust.

ADVERTISEMENT