Life

Cum să elimini, de fapt, sarea din brânză. Metoda la îndemână prin care nu îi vei afecta gustul

Metoda simplă prin care poți să elimini sarea din brânză. Este foarte eficientă, iar gustul produsului nu va fi afectat.
22.03.2025 | 18:06
Cum sa elimini de fapt sarea din branza Metoda la indemana prin care nu ii vei afecta gustul
Metoda care te ajută să elimini sarea din brânză. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să elimini sarea din brânză, trebuie să știi că există o metodă foarte eficientă, care nu va afecta gustul produsului. Este un truc simplu și îl poți încerca oricând.

Cum să elimini sarea din brânză fără a afecta gustul produsului

Dacă ai achiziționat brânză din comerț și aceasta este prea sărată, nu trebuie să o arunci, pentru că există soluții prin care să elimini sarea din telemea sau feta. Cu aceste trucuri, gustul produsului va rămâne același.

ADVERTISEMENT

Rolul pe care sarea îl are în producerea și conservarea brânzeturilor este unul foarte important. Acest ingredient prelungește durata de valabilitate și influențează textura brânzei. De asemenea, sarea modifică și structura internă a brânzei, în timpul procesului de maturare.

Atunci când este folosită o cantitate prea mare de sare, brânza are un gust diferit și nu poate fi consumată. În plus, consumul de sare în exces poate provoca probleme de sănătate pe termen lung, precum hipertensiunea arterială sau boli la rinichi.

ADVERTISEMENT

Din fericire, poți pune în practică anumite trucuri pentru a reduce cantitatea de sare. Acestea sunt foarte simple și dau rezultate după scurt timp.

O metodă foarte utilizată este punerea brânzei în apă rece. Trebuie să tai brânza în bucăți mici și să o lași în apă plată sau filtrată între 2 și 24 de ore, în funcție de cât de multă sare conține. Nu uita să schimbi apa la fiecare câteva ore, iar la final să ștergi brânza cu un prosop curat.

ADVERTISEMENT

Alte metode utile pentru eliminarea sării din brânză

O altă metodă, care nu este la fel de cunoscută, constă în utilizarea unei soluții pe bază de apă și oțet sau zeamă de lămâie. Datorită acidului din aceste ingrediente, cristalele de sare se vor dizolva, iar aroma va fi echilibrată. Brânza trebuie lăsată în soluție pentru câteva ore, după care se clătește bine cu apă.

ADVERTISEMENT

Pentru a elimina sarea din brânză, mai există și o altă soluție. Mai exact, poți utiliza lapte rece. Acesta conține grăsimi care contribuie la reducerea gustului sărat.

Pentru ca metoda să fie eficientă, brânza trebuie lăsată complet în lapte și ținută la frigider pentru câteva ore. Trebuie să schimbi laptele la fiere 2 – 3 ore. La sfârșit, brânza nu va mai fi la fel de sărată și va avea și o textură mai cremoasă.