Află cum poți să eviți să iei în greutate în vacanța all inclusive. Un nutriționist a dezvăluit câteva trucuri pe care toți turiștii ar trebui să le cunoască.
Multe persoane aleg să meargă în vacanță într-o locație de tip all inclusive datorită faptului că au mai multe facilități. Mesele incluse reprezintă un exemplu în acest sens.
Cu toate acestea, mulți turiști se plâng că se îngrașă după o astfel de vacanță, deoarece au tendința de a consuma din mai mai multe feluri de mâncare.
Din fericire, nutriționistul Laura Ene a explicat ce trebuie să facem pentru a evita să ne îngrășăm în vacanță. Totodată, ne putem bucura de mai multe feluri de mâncare dacă avem grijă.
Nutriționistul îi îndeamnă pe cei care merg în concediu să se relaxeze, să încerce să facă mișcare și să se odihnească. Nu trebuie să mănânce prea mult, însă își pot face o poftă. E important ca orice preparat să nu fie mâncat în cantități mari.
“Sigur că e important să ne facem câte o poftă, este omenește să să poftim, să mâncăm. Nu e nimic în neregulă. Cantitatea însă va face întotdeauna diferența și momentul în care alegem să mâncăm alimentele.
Eu personal aș prefera să sar peste o masă atât de bogată la ‘all inclusive’. Eventual, sar peste micul dejun, pentru că prefer, cel puțin în concediu, să dorm un pic mai mult decât să mă trezesc la 8:00 sau 7:00, ca în orice altă zi și să aterizez la masă.
Îmi servesc cafeaua alături de ceva dulce. Pentru că, la desert, cel mai important este să fie luat în timpul zilei ca să apuce să fie consumat de către corp”, a explicat nutriționistul la Antena 3 CNN.
De asemenea, nutriționistul a mai spus că, atunci când merge într-un astfel de concediu, își alege ceea ce mănâncă. În plus, aceleași preparate ar putea fi la masă și a doua zi. Astfel, nu are rost să fie consumate mai multe mâncăruri deodată.
Laura Ene a mai spus că, pentru masa de seară, optează pentru proteine, cum ar fi carne sau pește, dar și legume. E bine ca sosurile, prăjelile și băuturile dulci să fie evitate.
În schimb, se pot consuma fructe, o înghețată sau un alt desert. Acestea sunt variante mai bune decât sucurile carbogazoase sau fresh-urile de fructe.
În continuare, nutriționistul a spus cum e mai bine să alegem mâncarea pentru a evita să mâncăm prea mult și să ne alegem, astfel, cu kilograme în plus.
“Aleg o farfurie, nu cea mai mare pe care o am la dispoziție, și îmi pun în farfurie câte o lingură din fiecare fel de mâncare ce-mi face cu ochiul. Merg la masă, le testez, le gust.
Văd ce are cu adevărat, un gust deosebit față de ce știam eu, sau ce merită mâncat, pentru că nu tot ceea ce îți face cu ochiul este într-adevăr și extraordinar de bun la gust.
Și îmi pun o porție de mâncare din ceea ce mi-am plăcut cu adevărat”, a mai explicat nutriționistul Laura Ene.