Dacă nu vrei să renunț la sosuri, despre care se știe că un aport mare calorii, dar nici nu-ți dorești să acumulezi kilograme în plus, alternativa se află în propria bucătărie. Poți să prepari acasă maioneza care nu îngrașă, la fel de gustoasă, dar mai sănătoasă.
Dacă ești o persoană pasionată de mâncare și de a explora gusturi diverse, dar care își dorește să mențină o siluetă armonioasă, probabil că uneori îți este greu să găsești un echilibru. E posibil să simți că trebuie să îți controlezi poftele și să reziști tentației de a mânca ceea ce îți dorești cu adevărat.
Însă, nu este nevoie să-ți impui limite, ci doar să-ți adaptezi meniul cu unul mai sănătos, dar la fel de gustos. Din această categoria face parte și maioneza care nu îngrașă. Deși uleiul în exces nu este prezent, consistența cremoasă și gustul rafinat sunt exact cum trebuie.
Pentru cei care vor să savureze maioneza fără a se preocupa de calorii, această alternativă reprezintă soluția ideală. Poate fi folosită cu succes în salate, sandvișuri sau ca dressing pentru diverse preparate.
Pentru a prepara o maioneza, vei avea nevoie de 3 ouă fierte, 1 lingură de ulei, puțină apă pentru a ajusta consistența, 1 lingură de muștar, sare după gust și zeamă de lămâie, în funcție de preferințe.
Fierbe ouăle timp de aproximativ 10-12 minute, până devin complet fierte. După ce s-au răcit, îndepărtează coaja. Acum este momentul să pregătești ingredientele. Zdrobește ouăle într-un castron cu o furculiță până obții o pastă fină.
Păstrează câteva bucăți mai mari dacă preferi o textură mai consistentă. Adaugă apoi o lingură de muștar și una de ulei, amestecând totul până când compoziția devine omogenă. Pentru o consistență mai fină, adaugă treptat câte o linguriță de apă și amestecă până ajungi la forma dorită.
Presară sare după gust și adaugă puțină zeamă de lămâie pentru un plus de prospețime și echilibru al aromelor. Continuă să amesteci până când toate ingredientele se combină perfect, iar maioneza devine cremoasă și omogenă, scrie spynews.ro.
Poți păstra maioneza care nu la frigider pentru 3-4 zile, într-un recipient închis, pentru a rămâne proaspătă. O poți folosi pentru a face ouă umplute, salată de boeuf, salată de cartofi, sau ca dressing pentru legume coapte, fiind o alegere rapidă și delicioasă pentru orice masă.