Oamenii cărora le place berea caldă sunt destul de rari, având în vedere că berea este, de obicei, consumată rece pentru a-și păstra prospețimea și gustul caracteristic. Totuși, există tot mai multe persoane care preferă această băutură.
Deși majoritatea consumatorilor de bere preferă să o bea rece pentru a-i savura gustul proaspăt și efervescent, există și persoane care preferă această băutură caldă. Poți să o faci și la tine acasă, dar important este să ții cont de un secret: dacă este prea fierbinte, poate pierde din caracteristicile sale originale, iar gustul și aroma vor fi semnificativ afectate.
Astfel, pentru a prepara bere fiartă, vei avea nevoie de câteva ingrediente. Este vorba despre: 1 litru de bere blondă, 200 ml suc de mere, 2 batoane de scorțișoară, 1 anason stelat, 5 cuișoare, 6 linguri de zahăr brun, 1 portocală feliată și 50 ml coniac.
Pașii de preparare sunt și ei foarte simpli. Pune berea, sucul de mere, bețișoarele de scorțișoară, anasonul stelat, cuișoarele, zahărul brun și portocala într-o cratiță și încălzește-le la foc mediu, având grijă să nu atingă punctul de fierbere.
Gustă și, dacă este necesar, adaugă mai mult zahăr brun. După ce amestecul este bine încălzit, ia cratița de pe foc. Adaugă coniacul și amestecă bine. Apoi servește băutura în pahare sau căni rezistente la căldură, scrie libertatea.ro.
Dacă nu ești fan al alcoolului și o bere fiartă nu-ți face neapărat cu ochiul, te poți delecta cu o ciocolată caldă de casă. Este delicioasă și poate deveni băutura preferată a sezonului rece, inclusiv pentru cei mici.
Pentru a o prepara, îți trebuie ingrediente pe care este foarte posibil să le ai în casă, și anume: 500 ml apă (sau lapte), 50 g zahăr, 25 g cacao, 150 g ciocolată neagră (minim 67%).
Iar procesul de preparare durează numai câteva minute. Pentru început, se pune apa cu zahărul într-o crăticioară și se încălzește până când zahărul se dizolvă complet. Apoi, se adaugă pudra de cacao și se amestecă bine cu un tel până se omogenizează.
Se rupe ciocolata și se pune într-un castron separat. Peste aceasta se toarnă amestecul din crăticioară, amestecând pentru a ajuta ciocolata să se topească. După ce ciocolata s-a topit complet, se reîntoarce amestecul în crăticioară și se aduce la fierbere, amestecând continuu. După gust, la final, poți să mai adaugi scorțișoară, mentă sau coajă rasă de portocală.