Life

Cum să faci bradul de Crăciun să reziste mai mult. Greşeala pe care mulţi o comit fără să-şi dea seama

Bradul de Crăciun nu lipsește din casa nimănui în luna decembrie. Cum facem însă ca acesta să reziste mai mult, iar acele să nu cadă atât de repede?
06.12.2022 | 16:25
Cum sa faci bradul de Craciun sa reziste mai mult Greseala pe care multi o comit fara sasi dea seama
Cum să faci bradul de Crăciun să reziste mai mult. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Marea majoritate a românilor optează de cele mai multe ori pentru un brad artificial de Crăciun. Avantajul este că acesta poate fi folosit ani la rând și nu lasă atât de multă ”mizerie” precum cel natural.

Cum alegi bradul de Crăciun perfect

Sunt însă și persoane care preferă să opteze pentru un brad natural. Deși prețurile au tot crescut în ultimii ani, mirosul lui proaspăt nu se compară cu nimic altceva.

ADVERTISEMENT

Ca să nu mai vorbim de atmosfera de sărbătoare pe care un brad natural o creează în casă de Crăciun.

Cum facem însă ca bradul de Crăciun să reziste mai mult? Sunt câteva detalii care fac diferența. În acest mod, putem sta liniștiti chiar și o lună de zile în casă, cu un brad cât se poate de sănătos.

ADVERTISEMENT

În primul rând, hidratarea și îngrijirea adecvată sunt cele mai importante. Nu mulți știu, dar un brad proaspăt tăiat poate să reziste în interior cel puțin o lună de zile.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te asiguri că ai cumpărat un brad proaspăt. Recomandat ar fi ca acesta să fie achiziționat din anumite spații unde administratorul îl poate tăia în fața ta.

ADVERTISEMENT

Cu cât bradul este mai proaspăt, cu atât sunt șanse mai mari să te bucuri de el o bună perioadă de timp. O greșeală pe care mulți o fac este să achiziționeze un brad fără acorda o mare atenție anumitor lucruri importante.

Dacă nu te poți deplasa într-un astfel de loc, atunci încearcă să fii atent la detalii. Trunchiul bradului, crenguțele, dar și acele, îți pot spune mai multe decât credeai.

ADVERTISEMENT

Trucul care face bradul de Crăciun să reziste mai mult

Dacă acele sunt mari și se desprind după ce ai atins o crenguță, atunci bradul nu este unul proaspăt. Acele trebuie să fie verzi și să nu se rupă atât de ușor.

După ce ai achiziționat bradul, contează și cum îl îngrijești, mai exact unde îl depozitezi. Recomandat ar fi ca acesta să fie pus într-un garaj sau pe balcon.

Motivul? Bradul nu trebuie să fie pus într-o cameră călduroasă, însă nici la un loc unde temperatura e de 0 grade.

Știai că trebuie să uzi bradul de Crăciun? În caz contrar, acesta se poate deshidrata destul de ușor, iar viața lui va cu mult mai scurtă.

Tot ce trebuie să faci este să tai o felie din trunchiul său pe care să o pui în apă.

Bradul de Crăciun poate să reziste chiar și mai bine de o lună de zile

Iar apa trebuie schimbată. Asigură-te că ai ales bine locația bradului, astfel încât acesta să nu fie agățat sau să se răstoarne.

Ține cont că un brad tipic are nevoie de un litru de apă pentru fiecare doi centimetri și jumătate din diametrul său, așa că fă bine calculele înainte dacă vrei ca bradul de Crăciun să reziste mai mult.

Studiile au demonstrat că atunci când bradul este bine hidratat, acesta poate să dureze chiar și mai mult de o lună de zile.

De asemenea, un alt truc pe care îl poți folosi este să adaugi o lingură de zahăr, sau o lingură de amidon de porumb în recipientul cu apă.

Și aspirina are aceleași efect, așa că nu ezita să o folosești dată vrei ca bradul de Crăciun să aibă o viață mai lungă.

Sfatul lui Chris Bonnet

Chris Bonnet, fondator al magazinului online de grădinărit Gardening Express, are și el câteva sfaturi care te pot ajuta să faci o alegre bună.

Spre exemplu, dacă nu ai loc în casă pentru un brad înalt, poți opta pentru unul în ghiveci. În general, modul de îngrijire va fi asemănător cu cel pentru bradul natural tăiat, scrie The Mirror.

“Molidul albastru este un copac în ghiveci și este puțin neobișnuit, cu un aspect albastru argintiu, ca mulți dintre copacii în ghiveci.

În cazul arborilor în ghiveci este important să îi țineți udați și să îi țineți departe de sursele de căldură.

Este posibil să fie nevoie să le dați peste un litru de apă în fiecare zi pentru a-i menține proaspeți”, recomandă acesta.

ADVERTISEMENT