Cât de simplu este să prepari cea mai bună și delicioasă ciorbă de burtă. Ingredientul pe care gospodinele cu experiență îl folosesc mereu pentru a da savoare preparatului.
Fără doar și poate, ciorba de burtă este unul dintre cele mai populare preparate în rândul românilor și nu numai. Această delicatesă încânta inclusiv papilele gustative ale turiștilor, care, de multe ori, nu pleacă din România până nu o testează.
Ciorba de burtă este un preparat pe care românii îl consumă atunci când vor un răsfăț culinar. Aceasta se poate comanda de la restaurante sau poate fi făcută chiar acasă.
Ciorba de burtă se prepară ușor, fiecare gospodină optând pentru rețeta care îi place cel mai mult. Însă, indiferent de varianta urmată, un singur ingredient este cel care îi da un gust aparte.
Pentru a face ciorbă de burtă, ai nevoie de o caserolă de burtă prefiartă, 2 morcovi, o ceapă mare, un păstârnac și 4 gălbenușuri. Lista ingredientelor continuă cu 500 g smântână grasă, 2 linguri de oțet, 3 căței de usturoi, sare și piper după gust. De departe, ingredientul care face toată diferența este pătrunjelul tocat proaspăt.
Pentru ca ciorba de burtă să iasă ca la restaurant sau chiar mai bună, este foarte important să alegi o burtă prefiartă. Inițial, te vei ocupa de ea și o vei pune la fiert. Când este gata, adică atunci când devine ușor de mestecat, supa obținută se strecoară.
Morcovul, ceapa și păstârnacul se dau prin răzătoare, după care se pun la fiert. Ulterior, când acestea sunt aproape gata, se va adăuga burta.
Între timp, într-un bol separat, va trebui să amesteci cele 4 gălbenușuri cu cele 500 de grame de smântână. Totul se amestecă foarte bine, astfel încât compoziția să fie una omogenă.
În acest bol, este important să pui o lingură de zeamă fierbinte și să continui să amesteci. În acest fel, atunci când vei turna amestecul în ciorbă, aceasta nu se va tăia, deoarece ambele au aceeași temperatură.
Amestecul astfel obținut se pune tot în oala de pe aragaz, iar în funcție de gust, se adaugă oțet și usturoi. La final, nu trebuie să uiți de ingredientul secret și anume, pătrunjelul tocat mărunt, care se presară deasupra preparatului.