Salata orientală este perfectă atât pentru sezonul rece, cât și pentru perioada călduroasă a anului. Se poate servi și în zilele de post, fără ou. Fanatik vă arată cum să pregătiți cea mai gustosă salată orientală.
Indiferent de ingrediente sau rețeta pe care alegi să o pregătești, prepararea salatei orientale este foarte simplă și rapidă. Trebuie doar să ai răbdare să se fiarbă cartofii.
Rețeta de vară este mai gustoasă pentru că ai mai multe legume din care poți alege și poți face combinații extrem de gustoase. Nici nu mai este nevoie de ou.
Pentru că este vară, indicat ar fi să folosești cât mai multă verdeață. Ceapă verde, usturoi, pătrunjel sau mărar, în funcție de gusturi. Însă, pentru rețeta pe care v-o propunem noi aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Mai întâi, se fierb ouăle. După ce s-au fiet și le-ați răcit în apă, se cojesc, se taie în cubulețe potrivite și se pun într-un bol. Gogoșarii se taie în fâșii subțiri și se pun peste ouăle tăiate.
La fel se procedează și cu cartofii. De taie în cubulețe potrivite și se pun în același bol cu gogoșarii, ouăle, ceapa tocată mărunt și măslinele, la fel, tăiate în jumătăți. La final, sepune uleiul de măsline și zeama de lămâie. Sare se pune după gust.
Pentru cine postește, se poate renunța la ou. De asemenea, se poate face și puțină maioneză, ori de casă, ori vegetală, o lingură, două.