Care este secretul pentru cele mai bune ouă prăjite. Chiar dacă pare o rețetă simplă, chefii cu experiență susțin că un singur ingredient face cu adevărat diferența.
Să faci ouă prăjite nu este deloc complicat. Potrivit bucătarilor cu ani de experiență în ale gastronomiei, acest preparat banal poate fi dus la nivel de artă cu ajutorul unui singur ingredient.
Chefii susțin că, de cele mai multe ori, ouăle prăjite sunt fade la gust din cauză că albușul nu absoarbe condimentele. Dacă vrei să schimbi asta, fondatoarea The Practical Kitchen recomandă să apelezi la clasica boia afumată.
”Una dintre cele mai mari provocări atunci când prăjești un ou este să faci ca aroma ingredientelor să pătrundă în albuș. Indiferent de cum prepari ouăle, până adaugi ingredientele, albușul a început deja să se întărească. Dacă gălbenușul este întreg, va fi destul de dificil să pătrundă sarea și piperul în acea parte a oului.”, susține chef Rebecca.
Pentru a asigura un gust bogat al oului, tot ce trebuie să faci este să pui boia afumată direct în uleiul în care urmează să prăjești ouăle. Potrivit Rebeccăi, dacă pui boia în uleiul încins se vor elibera compușii solubili în grăsimi. Pentru mulți, aceasta este o metodă neconvențională de a face ouă prăjite. Totuși, Rebecca susține că este singurul mod prin care aroma de boia pătrunde în gălbenușul și în albușul oului.
De obicei, chef Rebecca recomandă să folosești această metodă dacă alegi să faci sandviș cu ouă prăjite. Cel mai bine este să folosești ulei de măsline, pe care să îl pui într-o tigaie antiaderentă. Când uleiul începe să sfârâie, tot ce trebuie să faci este să pui sare, piper și boia afumată în tigaie.
Toate ingredientele trebuie amestecate cât mai bine, astfel încât să se omogenizeze. Această tehnică poartă numele de blooming și garantează intensificarea aromei preparatului. După ce ai amestecat bine ingredientele, iar uleiul este încins, va trebui să spargi oul direct în tigaie.
Chef Rebecca, fondatoarea The Practical Kitchen, recomandă să pui un pic de apă în tigaie, apoi să acoperi totul cu un capac. În acest fel, partea superioară a oului se va găti, fără să fie nevoie să îl întorci în tigaie. În maxim 5 minute, acesta ar trebui să fie gata și numai bun de pus pe o felie de pâine prăjită unsă cu unt.