Cum obții cele mai bune pârjoale moldovenești? Gospodinele dezvăluie rețeta și trucul secret ca să iasă perfecte de fiecare dată.
Pârjoalele moldovenești sunt printre cele mai bune mâncăruri pe care le poți pune pe masă. Gospodinele din Moldova au un secret pe care-l folosesc de ani de zile care le fac să fie pufoase și mai gustoase ca niciodată.
Secretul unor pârjoale perfecte stă într-un mic detaliu, un truc cunoscut de gospodinele din Moldova. După ce se pun ingredientele în castron, se amestecă totul cu o lingură de lemn timp de 5 minute bune, menționează romaniatv.net. În acest fel, compoziția va avea o textură uniformă, rezultând într-un gust mult mai bogat.
Pentru a pregăti aceste delicioase pârjoale, e nevoie de ingrediente simple, dar de calitate.
500 de grame de carne tocată
o ceapă
maxim trei căței de usturoi
două ouă
un cartof crud
miez de pâine, înmuiat în apă
Într-un bol încăpător, se pune carnea tocată și se condimentelază cu sare și piper. Miezul de pâine, după ce a fost înmuiat și stors ușor, se adaugă în compoziție.
Cartoful crud și ceapa se dau pe răzătoarea fină, iar usturoiul poate fi pisat sau, pentru cei care preferă un gust mai subtil, se poate folosi usturoi pudră.
Pentru un plus de savoare, se poate pune cimbru uscat sau boiaua pentru culoare și un gust ușor picant.
După ce toate ingredientele sunt adunate în bol, se amestecă timp de 5 minute cu lingura de lemn. Un alt secret al gospodinelor este perioada de odihnă a compoziției. După amestecarea temeinică, se lasă totul la repauzat pentru 10-15 minute.
Se formează în mână chiftele ovale, de mărime medie, care se turtesc ușor și se prăjesc în ulei încins, la foc mediu, până când capătă o crustă aurie și apetisantă pe ambele părți.