Rețeta de mâncare de post pe care o poți pregăti până la Paște. Se face cu ingrediente simple și amintește de preparatele pe care părinții și bunicii le făceau în copilărie. În plus, nu pierzi toată ziua în bucătărie.
Dacă nu știi ce să mai gătești, poți încerca rețeta de mâncare de post cu ardei copți, roșii și usturoi. Poți adăuga și alte legume pe care le ai prin casă, cum ar fi vinete, dovlecei sau ceapă, pentru a-i da un gust mai bogat și mai variat.
Rezultatul va fi un preparat savuros, care te va cuceri cu fiecare îmbucătură. Cu siguranță o vei repeta de mai multe ori până la Paște, pentru că este simplu de făcut și plină de arome delicioase.
Astfel, ingredientele de care ai nevoie sunt: ardei kapia, trei roșii, o ceapă, patru căței de usturoi, pătrunjel, cimbru, ulei, sare și piper. Aceste ingrediente simple se combină perfect pentru a crea un preparat savuros, ideal pentru zilele în care nu vrei să petreci mult timp în bucătărie.
Curăță ardeii copți în prealabil, taie-le cotoarele și porționează-i în fâșii. Încinge uleiul într-o tigaie, adaugă ceapa tocată mărunt și călește-o până devine translucidă. Apoi, pune roșiile tăiate cuburi și lasă-le pe foc câteva minute. La final, adaugă ardeii copți și mai lasă totul pe foc încă cinci minute.
Amestecă bine ingredientele și, dacă roșiile nu au eliberat suficient lichid, adaugă puțină apă. În cazul în care lichidul este prea mult, adaugă o lingură de făină pentru a-l îngroșa. Mai lasă pe foc încă 15-20 de minute, iar în ultimele cinci minute, asezonează cu sare și piper.
Dacă vrei să urmezi rețeta clasică de mâncare de ardei copți cu roșii și usturoi, poți adăuga foi de dafin și o linguriță de zahăr. Când este aproape gata, pune cățeii de usturoi tocați mărunt și pătrunjelul, scrie spynews.ro.