Pauline Gouth, dietetician și nutriționist, a vorbit despre rețeta pentru pizza sănătoasă. Aceasta nu are în primul rând aluat. Totodată, e bogată în legume și are un gust cât se poate de plăcut.
Pizza este cu siguranță un preparat adorat la nivel mondial. Se găsește în numeroase restaurante, fast food-uri și poate fi preparată în numeroase moduri. Există pizza cu cu mezeluri, pizza cu piept de pui, ciuperci și nu numai.
În funcție de preferințe, pizza poate avea carne, ori poate fi vegetariană. Chiar și așa, indiferent de alegerea făcută, pizza conține făină, dar și drojdie, având în vedere blatul pe care îl are. Totuși, există alternative.
Pauline Gouth spun că o pizza poate fi sănătoasă în primul rând dacă eliminăm făina. Mai exact, aluatul se face din brânză de vaci proteică. Aceasta are foarte puține calorii, dar vine cu proteine.
Iar deși la prima vedere blatul din brânză de vaci poate părea ciudat, el permite un control asupra ingredientelor. De asemenea, pizza va avea mai puține grăsimi saturate, mai puțini aditivi și totodată o compoziție mai simplă.
Pe de altă parte, pentru a ne bucura într-adevăr de o pizza mai sănătoasă, contează și alte detalii. Nutriționistul ne recomandă în primul rând să adăugăm legume din plin în pizza. Atât ardeiul, spanacul, dar și ciupercile ori dovleceii pot echilibra compoziția, aducând fibre, vitamine, dar și minerale.
Totodată, e de preferat ca pizza să fie servită alături de o salată. Și chiar dacă această rețetă e mai sănătoasă decât cea pe care o știm deja, dar și decât multe pizza din restaurante, ea trebuie consumată cu moderație.
Iar pentru cei care vor să se bucure totuși de o pizza ceva mai sănătoasă, dar nu vor să facă un blat din brânză, atunci făina integrală este soluția. Aceasta înlocuiește cu brio făina albă.
De asemenea, se poate opta și pentru făina semi integrală. Aceasta aduce un aport de fibre și scade indicele glicemic. Astfel, niște mici detalii pot face diferența la rețeta finală și noi ne putem bucura de un preparat mult mai ușor.
„Nu e nimic rău în a consuma ocazional această rețetă, dar nu ar trebui privită ca o soluție constantă pentru o alimentație sănătoasă. Eticheta de ‘sănătos’ poate induce în eroare și duce la excese”, a completat specialistul.