Life

Cum să faci o plăcintă delicioasă cu telemea, brânză și smântână. Sorin Bontea dezvăluie rețeta lui cu puține ingrediente

Sorin Bontea împărtășește rețeta lui simplă de plăcintă cu telemea, brânză și smântână. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și e super gustoasă.
08.01.2025 | 15:33
Cum sa faci o placinta delicioasa cu telemea branza si smantana Sorin Bontea dezvaluie reteta lui cu putine ingrediente
Cum să faci plăcintă cu telemea, brânză și smântână ca Sorin Bontea. Foto: facebook/ romaniatv.net
ADVERTISEMENT

Cu doar câteva ingrediente poți face cea mai gustoasă plăcintă cu brânză. Chef Sorin Bontea îți arată cât de simplu este.

Rețeta simplă de plăcintă a lui Sorin Bontea

Sorin Bontea de la MasterChef împărtășește una dintre rețetele sale favorite, cea pentru plăcinta cu telemea, brânză și smântână. Poate fi gătită cu ușurință acasă dacă urmărești pașii explicați de celebrul bucătar. Este perfectă atât pentru micul dejun, cât și ca gustare între mese.

ADVERTISEMENT

„Fericirea poate fi simplă și poate fi construită chiar la noi în bucătărie. Cui nu i-ar plăcea o plăcintă cu telemea? Nu folosesc foarte multe ingrediente, e simplă și gustoasă”, spune celebrul bucătar, conform romaniatv.net.

Listă ingrediente:

400 g telemea de vacă
150 g brânză de vaci
150 g smântână
4 ouă
Foi de plăcintă
Unt pentru uns foile

ADVERTISEMENT

Mod de preparare:

Pentru început poți să te ocupi de umplutura pentru plăcintă. Bontea recomandă să amesteci foarte bine telemeaua cu brânza de vaci, ouăle și smântâna. Pentru cei care preferă un gust mai sărat, cantitatea de telemea poate fi mărită.

Când te apuci să pregătești foile de plăcintă, Chef-ul subliniază că trebuie să lucrezi cât mai rapid. Foile se taie pe jumătate și se ung rând pe rând cu unt. După ce adaugi umplutura, acestea se împachetează sub formă de trigoane.

ADVERTISEMENT

„Puteți face din 2 foi, 3 foi, depinde cât de multă foaie de plăcintă vă place”, explică Bontea. Trucul său pentru un aspect apetisant este ungerea trigoanelor cu unt și deasupra, pentru a ieși lucioase.

Pentru coacere, cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade. Se pun trigoanele într-o tavă și se bagă la cuptor 30 de minute până când prin culoarea aceea galben-aurie care ne place.

ADVERTISEMENT

Așa că poftă bună și bucură-te de aceste plăcinte crocante și lucioase, marca chef Sorin Bontea.

ADVERTISEMENT