Life

Cum să faci omleta preferată a Reginei. Bucătarul de la Palat dezvăluie cele două ingrediente ”neobișnuite”

Am aflat ingredientele din omleta preferată a Reginei: Bucătarul de la Palat dezvăluie secretul „neobișnuit” folosit pentru a adăuga aromă micului dejun regal
19.09.2022 | 11:51
Cum sa faci omleta preferata a Reginei Bucatarul de la Palat dezvaluie cele doua ingrediente neobisnuite
Ingredientele secrete din omleta Reginei Elisabeta a II-a. Sursa foto: hepta/ montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Un celebru nutriționist australian a împărtășit rețeta de  omletă a Reginei Elisabeta a II-a. Rețeta folosește două ingrediente neobișnuite: nucșoară și coajă de lămâie.

Ingredientele secrete din rețeta preferată a Reginei

Lee Holmes, un bucătar holistic și fondatorul Supercharged Food, care se află în prezent în Marea Britanie, pentru a fi alături de familia îndoliată după moartea  Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a, pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, a dezvăluit care sunt cele două ingrediente secrete din rețeta de omletă a Reginei.

ADVERTISEMENT

Conform celor de la Daily Mail, ea a împărtășit o copie a rețetei preferate de ouă a Reginei, care i-a fost livrată manual de un prieten apropiat și fost bucătar regal.

Cu câțiva ani în urmă, una dintre iubitele mele prietene a avut norocul să fie bucătar pentru Eegină și mi-a împărtășit o rețetă pentru omleta ei preferată”, a scris Lee Holmes pe site-ul ei.

ADVERTISEMENT

Rețeta specială de omletă a Reginei Elisabeta a II-a

Ingrediente:

  • 3 ouă organice (maro)
  • 1 lingura de lapte
  • Sare de mare, după gust
  • 1 lingură de unt sau puteți folosi ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță coajă de lămâie răsă fin
  • Nucșoară măcinată, după gust
  • Piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • arpagic tăiat și kipper pentru a servi (opțional)

Pașii de preparare:

Bateți ouăle și după turnați laptele într-un castron până se omogenizează bine. Adăugați sare după gust.

ADVERTISEMENT

Încingeți untul sau uleiul de măsline într-o tigaie mică la foc mic-mediu. Adăugați ouăle și reduceți focul la mic, mișcându-le încet în jurul tigaii cu o spatulă pentru a nu se lipi de fund.

Chiar înainte să înceapă să se întărească, adăugați coaja de lămâie, nucșoara măcinată și sare suplimentară, dacă mai este nevoie. Serviți imediat, ornat cu piper și arpagic, dacă este pe placul vostru.

ADVERTISEMENT

Reginei îi plăceau alimentele produse local

Lee Holmes mai spune, conform celor mai sus citați, că Reginei ”îi plăcea să înceapă ziua uneori cu un mic dejun bogat în proteine, iar aceste ouă au fost adaptate pentru modul în care îi plăceau în mod deosebit”. Bucătarul a explicat și că Reginei îi plăceau alimentele de casă și cele care erau produse local în zona ei.

De asemenea, ouăle trebuiau să fie maro, nu albe, pentru că Majestatea Sa prefera gustul. Întotdeauna erau gătite scăzut și încet pentru a le face super cremoase și nu aglomerate. Ocazional, acestea îi mai erau servite Reginei alături de kippers ei preferați, de obicei în sala ei privată de mese din Palatul Buckingham, cu o ceașcă bună de ceai Earl Grey și o pată de lapte.

Bucătarul și expertul în sănătate, Lee Holmes, își răsfață familia cu rețeta Reginei Elisabeta a II-a

Lee Holmes, bucătarul și expertul în sănătate, susține că a folosit frecvent rețeta Reginei pentru a-și impresiona familia și apropiații.

De când mi s-a dat această rețetă acum câțiva ani, fac aceste ouă în mod regulat și sunt spectaculoase! Întotdeauna le fac când prietenii vin și rămân până a doua zi dimineața”, a spus Lee Holmes, conform celor de la Daily Mail.

Lee Holmes, ultim omagiu pentru Majestatea Sa

Fondatorul Supercharged Food se află în Marea Britanie pentru a fi alături de familia regală, dar și pentru ai aduce un ultim omagiu celei care a fost Regină timp de 70 de ani. Celebrul bucătar a dezvăluit: ”Săptămâna trecută m-am alăturat miilor de oameni care vizitează Green Park și Palatul Buckingham, pentru a-mi aduce omagiul cuiva care a fost o mare inspirație”, a spus ea.

Lee Holmes este de părere că anii cât a copilărit în Marea Britanie au pus bazele ”admirației mele pentru Regină din atâtea motive, inclusiv capacitatea ei de a fi o influență fermă și solidă în vremuri tulburi, precum și dăruirea și diligența ei de a-i servi pe ceilalți”, a încheiat celebrul bucătar.

Familia regală s-a adunat luni, 19 septembrie, pentru înmormântarea Reginei.

ADVERTISEMENT