Paella cu pui și fructe de mare reprezintă un fel de mâncare îndrăgit printre români. Însă, dacă vrei să-ți iasă la fel ca în Spania, trebuie să urmezi următoarea rețetă. Te vei îndrăgosti de rezultat.
Paella valenciana este cunoscuta rețetă cu pui și fructe de mare. Și, deși există numeroase variante ale preparatului, doar unul este cel original. Și dacă vrei să vezi ce gust are, nu trebuie să zbori cu primul avion către Spania.
De fapt, paella este mai ușor de preparat decât ți-ai putea imagina. Este gata în 30 de minute și sunt doar câțiva pași simpli de urmat. Astfel, dacă vrei să gătești în propria bucătăria mâncarea ce devine din ce în ce mai scumpă în țara de origine, asigură-te că ai toate ingredientele.
Prin urmare, vei avea nevoie de: 250 g orez cu bob rotund, 100 g mazăre congelată, 300 g piept de pui dezosat, fără piele, 250 g creveți, 300 g midii sau scoici și 800 ml supă de pui sau de legume.
De asemenea, îți mai trebuie: 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 3 roșii, 1 ardei gras, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță boia iute, 3 linguri ulei de măsline, zeama de la ½ lămâie, ½ linguriță șofran. Mai sunt de trebuință, sare, piper și 1 legătură pătrunjel.
De menționat este, însă, că vei avea nevoie de o tigaie specială pentru paella. Te poți folosi de o una mai adâncă, antiaderentă. Uleiul de măsline se pune în tigaie și când este puțin încins, se adaugă usturoiul răzuit și ceapa tocată și se lasă la călit 4-5 minute, până se înmoaie.
Ulterior, se pune și puiul tăiat cubulețe și se prăjește la foc mediu până devine auriu. Peste legume se adaugă orezul, se presară sare și piper după gust, apoi se toarnă și supa de pui sau de legume.
Lasă totul să fiarbă 10 minute, amestecând des. Adaugă și mazărea congelată și amestecată pentru ultima dată, nivelând paella. Mai sunt de pus creveții, care se aranjează pe toată suprafața, midiile și scoicile.
Totul se mai ține pe foc 5-7 minute, până când cochiliile se deschid, fără să amesteci. Este recomandat să le arunci pe cele care nu s-au deschis pe parcursul fierberii. Fructele de mare sunt gătite atunci când lichidul a fost absorbit.
Stropește totul cu zeamă de lămâie, stinge focul, acoperă tigaia și lasă compoziția 10-15 minute, ca aromele să se întrepătrundă. Poți servi paella cu pui și fructe de mare cu felii de lămâie, notează transavia.ro.