Pâinea este unul dintre cele mai populare alimente în rândul românilor. În prezent, pe rafturile supermarketurilor sau ale brutăriilor se află fel de fel de tipuri de pâine. Dacă îți este greu să te hotărăști ce pâine să alegi, o poți prepara chiar tu acasă. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar rezultatul va fi, garantat, unul delicios.
Nu mai este niciun dubiu faptul că pâinea este preferata românilor. Aproape că nu există masă la care acest aliment să nu fie consumat. Pentru că ”pâinea merge cu orice”, se pare că, uneori, românii nu mai sunt atenți la cantitatea consumată sau la ingredientele pe care le conține pâinea.
De obicei, consumul de pâine într-un mod exagerat poate duce la apariția anumitor probleme de sănătate. Dincolo de creșterea în greutate, pot apărea și alte complicații pe care, cel mai bine, le ții la distanță.
Orice român poate face asta dacă alege să prepare acasă pâinea dietetică. Este la fel de gustoasă ca pâinea obișnuită, iar faptul că nu conține drojdie și făină o face să fie o variantă sănătoasă pentru alimentația de zi cu zi.
Pâinea dietetică nu este deloc greu de preparat, iar ingredientele nu sunt numeroase. În plus, ai nevoie de doar 15 minute pentru a pregăti o pâine sănătoasă care te va ajuta să menții o alimentație echilibrată.
Spre deosebire de pâinea obișnuită care un conținut ridicat de carbohidrați, pâinea dietetică este recomandată, inclusiv, celor care vor să topească câteva kilograme. Pâinea dietetică poate fi consumată atât la micul dejun, cât și la prânz, fără să îți faci griji că te va îngrășa.
Pentru a prepara-o acasă, ai nevoie de 8 linguri de semințe de chia, 4 albușuri de ou, o linguriță de bicarbonat și un pic de sare. După ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele, poți trece la pasul următor.
Pentru început, într-un vas încăpător, cu pereții înalți, se bat albușurile până devin spumă. Treptat, se adaugă și sare și se continuă până când spuma devine din ce în ce mai densă.
După ce spuma a devenit suficient de densă, se adaugă cele 8 linguri de semințe de chia. Se amestecă bine până când întreaga compoziție devine una omogenă.
Compoziția rezultată se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de cop. De asemenea, poți forma inclusiv chifle sau brioșe, orice formă dorești din acest aluat.
Pentru a fi coaptă perfect, pâinea dietetică are nevoie de 15 minute în cuptor, la 190 de grade. În funcție de tipul cuptorului, poate sta mai mult sau mai puțin, până când devine aurie.