Life

Cum să faci plăcintă cu cremă de ceai. Desertul rafinat pe care nu oricine și-l permitea cu decenii în urmă 

Rețetă de plăcintă cu cremă de ceai. Desertul rafinat pe care nu oricine îl putea savura cu secole în urmă. Ingredientele sunt astăzi des consumate.
18.11.2024 | 14:14
Cum sa faci placinta cu crema de ceai Desertul rafinat pe care nu oricine sil permitea cu decenii in urma
O plăcintă cu ingrediente deosebite. Sursa foto: NYT Cooking
ADVERTISEMENT

Întotdeauna vei impresiona pe cei dragi cu un desert, mai ales dacă este gătit ca la carte. Cine ar putea refuza vreodată o porție de plăcintă cu cremă de ceai, de exemplu? Rețeta este una care face furori în mediul online, iar cu secole în urmă nu-și permitea oricine să o consume.

Rețetă delicioasă de plăcintă cu cremă de ceai

Plăcinta cu cremă de ceai sună destul de misterios atunci când auzi pentru prima dată de această denumire, ba chiar complicat. Însă, se prepară foarte ușor, iar lista de ingrediente este una foarte simplă. Produsele se găsesc în orice lanț de magazine.

ADVERTISEMENT

Pentru aluat ai nevoie de: făină, unt rece, zahăr, apă rece, iar pentru cremă îți trebuie: lapte, frunze de ceai sau pliculețe ( de exemplu ceai verde, negru sau matcha, după cum preferați), ouă, zahăr, făină sau amidon și din nou unt.

Modul de preparare

Începeți prin a combina făina cu untul și zahărul până când obțineți o textură nisipoasă. Puneți apoi apă rece și creați un aluat. Când este gata, adăugați-l la frigider, fiind învelit într-o folie transparentă. Între timp, treceți la pasul următor.

ADVERTISEMENT

Fierbeți laptele și infuzați unul dintre ceaiurile preferate în el. Lăsați la răcit și strecurați. Amestecați ouăle cu zahărul și făina/amidonul, după care începeți să turnați treptat laptele infuzat. Focul pentru gătit trebuie să fie unul mic.

ADVERTISEMENT

Cât timp compoziția se află pe foc se va amesteca ca să nu se prindă de vas. Trebuie să se îngroașe și să arate precum o smântână. La final adăugați untul, amestecați până când acesta se topește. Când totul este gata se va lăsa la răcit.

Scoateți aluatul din frigider, întindeți-l și puneți-l într-o tavă. Coaceți-l pe jumătate, adăugați crema și continuați coacerea. La final, decorați cu puțină cremă de ceai, dacă ați optat pentru matcha, cu fructe proaspete sau cu bucăți de ciocolată.

ADVERTISEMENT

De altfel, pudra de matcha este benefică pentru sănătate. Conține catechine, care ajută la combaterea stresului oxidativ și la reducerea inflamției din corp. În plus, conținutul de L-teanină îmbunătățește concentrarea și calmul.

Pudra de matcha este utilă și într-un proces de slăbit. Are în compoziție foarte puține calorii, așadar nu trebuie să te îngrijorezi cu privire la kilogramele pe care le-ai putea acumula în urma consumului produsului. Beneficiile sunt garantate.