Cum să prepari cel mai bun aluat de pizza. Ai nevoie de câteva ingrediente pentru a obține un preparat la fel de delicios ca în Italia.
Atunci când spui Italia, primul preparat care îți vine în minte este delicioasa pizza. Ca să te bucuri de faimosul preparat nu trebuie să mergi până în Italia ca să îl guști, ci poți să îl prepari chiar la tine acasă.
Italienii sunt cunoscuți pentru pizza pe care o fac și nu este de mirare că au atâția ași în mânecă. Tocmai de aceea, rareori cineva poate să reproducă gustul autentic. Tu, însă, poți să faci asta dacă urmezi sfaturile de mai jos.
O fostă proprietară de brutărie din Italia a împărtășit cu toți secretele unei pizza ideale. Potrivit ei, toată magia este dată de blat. Drept urmare, aceasta prepară mereu cantități mari de blat după o rețetă știută doar de ea.
Fosta proprietară de brutărie a încercat mai multe variante până să ajungă la rețeta finală. Acum, susține ea, a descoperit ingredientul minune care face ca blatul de pizza să fie mereu pufos și gustos.
Femeia susține că nu este niciodată suficient să amesteci făină cu drojdie. Chiar dacă se obține un aluat de pizza, nu este deloc unul gustos, ci doar unul decent.
Dacă vrei să faci pizza ca mama ei acasă, trebuie să știi că în aluat se pune iaurt. Deși poate suna ciudat, acesta este cel care îi permite să fie pufos, dar să se și rumenească pe margine.
Iaurtul trebuie să fie neapărat grecesc pentru ca aluat să iasă pufos și gustos. Pe lângă iaurt, vei mai avea nevoie de făină, drojdie, iar rețeta de preparare este cea clasică.
Pentru a prepara faimosul blat de pizza din trei ingrediente, ai nevoie de o cană de făină de orice tip, o linguriță de praf de copt sau drojdie și ¾ cană de iaurt. Înainte de a trece la prepararea aluatului, va trebuie să preîncălzești cuptorul la 200 de grade Celsius.
Într-un vas încăpător, se pun toate ingredientele și se amestecă până când se formează o bilă mare și omogenă de aluat. Aluatul obținut se transferă pe o suprafață tapetată cu faină și se întinde până la grosimea dorită.
Aluatul se va transfera în tavă și se va coace singur preț de 5 minute. După ce s-a scurs timpul, îți poți acoperi cu ingredientele preferate.