Vrei să faci saramura de pește ca la carte? Acest preparat e unul vedetă în special în perioada verii. Chiar și așa, puține gospodine știu rețeta tradițională, care are un gust aromat, dar totodată și destul de picant.
Peștele are numeroase beneficii pentru organismul nostru. Iar din fericire, la fel ca și alte alimente, poate fi preparat în numeroase moduri. Poți face borș de pește, îl poți prepara la grătar, sau poți să îl prăjești.
Totodată, o rețetă adorată de multe persoane este saramura. Cum să faci saramură de pește ca la carte? Sigur ai gustat și tu acest preparat în restaurante specifice, dar poate acasă nu au reușit să te bucuri de același gust și acasă.
Adevărul este că deși rețeta e una simplă, micile detalii pot face diferența. Iar secretul stă în primul rând în zeama de la saramură, care trebuie să conțină niște ingrediente special ales pentru a avea gustul mult dorit.
Saramura trebuie să fie picantă, dar totuși aromată. De asemenea, se potrivește de minune lângă două linguri mari de mămăliguță caldă. Ingredientele necesare pentru această rețetă sunt următoarele:
Dacă vrei să faci saramura de pește ca la carte, usturoiul, alături de frunzele de dafin și mărarul uscat sunt doar o parte dintre secrete. De asemenea, ardeiul iute este de preferat să fie unul proaspăt și nicidecum unul măcinat.
În ceea ce privește modul de preparare, vei avea nevoie de o oală în care pui un litru de apă la fiert. Aici vor fi adăugate boabele de piper, sarea, frunzele de dafin. Totodată, nu uita nici de roșiile și ardeiul iute proaspăt tocat.
Toate aceste ingrediente se lasă la fiert timp de 10 minute. Ulterior oala se dă deoparte și în ea se pune mărarul tocat. Peștele care va fi pus în saramură trebuie fript în primă fază la grătar. După ce începe să se rumenească se ia de pe grătar și se pune într-un vas.
Deasupra peștelui se adaugă și feliile de usturoi. Se pune apoi și zeama fiartă deasupra, iar compoziția se lasă să stea 10 minute. În acest timp, peștele preia și el aroma puternică a condimentelor. După ce timpul a trecut poate fi savurat alături de garnitura dorită.