Cât de simplu poți prepara shorma cu pui acasă. Ai nevoie de câteva ingrediente bine alese pentru a te bucura de un gust desăvârșit.
Shaorma este unul dintre felurile de mâncare preferate ale românilor. Potrivit comenzilor de pe aplicațiile de mâncare, shaorma ocupă unul dintre locurile fruntașe.
Ce-i drept, niciodată nu ai cum să dai greș cu o shaorma. Însă, dacă nu vrei să o comanzi de la restaurantele de tip fast-food, trebuie să știi că o poți prepara foarte simplu și la tine acasă.
În esență, shaorma este un mix de gusturi și arome. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a te bucura de un preparat desăvârșit, ideal de servit atunci când vrei să îți răsfeți papilele gustative.
Pentru a face shaoma cu pui acasă, ai nevoie de 2 kg de pulpe de pui, o lingură de condimente pentru shaorma și o lingură de boia afumată. Lista continuă cu o jumătate de linguriță de sare, un sfert de linguriță de piper măcinat, 2 linguri de ulei de măsline extravirgin și 2 linguri de iaurt grecesc.
Pentru început, va trebui să speli foarte bine pulpele de pui, după care le vei tăia în bucăți mici. Separat, într-un bol, vei amesteca toate condimentele, împreună cu uleiul de măsline și iaurtul grecesc. Practic, aceasta va fi marinada pentru pui.
În marinada obținută, va trebui să pui bucățile de pui, pe care le vei lăsa în acel amestec 30 de minute. Dacă preferi un gust mai intens, poți lăsa puiul chiar și peste noapte, la frigider.
După ce s-a scurs timpul, va trebui să pui o tigaie sau grill-ul la foc mediu. Dacă simți nevoia, poți pune ulei, iar mai apoi, poți pune bucățile de pui la prăjit. Acestea sunt gata când devin crocante și rumene.
După ce puiul este gata, poți să-l lași un pic să se răcească, înainte de a-l tăia fâșii. Ulterior, va trebui să încălzești lipia pentru shaorma, iar mai apoi să pui fâșiile de pui pe ea. Totul se va completa cu legume, după preferințe.
Pentru un gust autentic, din shaorma nu trebuie să lipsească sosurile. Cele mai potrivite pentru shaorma cu pui sunt sosul de iaurt sau sosul cu usturoi.
După ce ai împăturit lipia cu toate ingredientele în ea, shaorma este gata de savurat. Poftă bună!