Cum să faci tort de mere fără coacere. Această rețetă este așa rapidă că vei putea pune prăjitura pe masă în mai puțin de 20 de minute!
Acest tort de mere este perfect pentru cei care vor să gătească ceva dulce dar să nu petreacă toată ziua în bucătărie. Desertul va fi gata în mai puțin de 20 de minute și îl pot face chiar și cei fără experiență în ale gătitului.
Prăjitura fără coacere este un tort cu mere și caramel care nu are cum să nu iasă bun! Desigur, pentru a fi atât de rapid este nevoie să folosim anumite „scurtături” și să punem budincă instant sau să folosim un topping de caramel deja cumpărat din supermarket.
Așadar, lista de ingrediente pentru tortul de mere și caramel fără coacere este următoarea:
– 2 cutii budincă franțuzească instant de vanilie
– 2/3 căni de lapte integral rece
– 1/4 căni de smântana rece pentru frișcă
– 2 conserve umplutură de plăcintă cu mere
– 1 lămâie
– 1 lingurita extract de vanilie
– 3/4 linguriță sare kosher
– 1 cutie de biscuiți graham
– 1 borcan de topping de caramel preparat sau 1 1/4 cană de caramel de casă
Punem budinca și cănile de lapte într-un bol și le amestecăm circa două minute până când compoziția de îngroașă.
Într-un alt bol, punem smânâna rece într-un bol pentru că ea trebuie mixată. Ea trebuie bătută circa un minut sau mai mult până când se formează vârfuri consistente în cremă.
Frișca rezultată o punem în amestecul de bundică și le combinăm cu o spatul. Într-un bol amestecăm suc de lămâie cu două cutii de umplutură pentru plăcintă cu mere, extractul de vanilie și o linguriță de sare.
Apoi trebuie să așezăm biscuiții într-o tavă de copt. Punem jumătate din amestecul de budină și apoi umplutura de plăcintă cu mere, circa jumătate.
Repetăm acest procedeu până nu mai avem cremă. Stratul superior al tortului fără coacere este format din caramel. Prăjitura trebuie să stea la frigider opt ore înainte de a o tăia.