Avocado este unul dintre cele mai consumate produse de către cei care vor să se alimenteze sănătos. Parte din categoria fructelor oleaginoase, bogate în grăsimi, este ideal pentru o dietă sau pentru un regim recomandat de medic cu scopul îmbunătățirii sănătății tale.
Cunoscut și sub denumirea de Persea americană, avocado se găsește în orice supermarket, însă nu reușim să-l cumpărăm întotdeauna pe cel mai copt. De multe ori ni s-a întâmplat să punem în coș un avocado aparent bun, dar de fapt să fie crud și cu miezul tare.
Din fericire, în mediul online sunt o mulțime de trucuri care îți pot fi utile în viața de zi cu zi. Un utilizator al paginii de TikTok @samura_cooking a împărtășit un sfat despre cum să coci un avocado cu…apă fierbinte. Pare imposibil, dar este cât se poate de real.
”Încercați asta – puneți apă clocotită peste el și lăsați-l să stea trei minute, apoi scufundați-l în apă rece pentru a se răci. Avocado se va înmuia, apa făcându-l foarte ușor de curățat și pasat. Perfecțiune cremoasă.”, a precizat deținătorul paginii de TikTok.
Pentru cei care vor mânca doar o jumătate din avocado, trebuie să știe că a doua parte se sigilează și se pune la frigider, dar nu înainte de a o stropi cu zeamă de lămâie. Aceasta va ajuta fructul să nu se oxideze, adică să capete culoarea maronie, potrivit express.co.uk
Totodată, dacă știți că nu veți mânca avocado prea curând aveți și posibilitatea de a-l adăuga la congelator. Înghețat foarte bine nu se va strica și îl puteți consuma chiar și peste trei săptămâni. Nu este exclus să apară o problemă legată de gust.
Dincolo de acestea, trebuie să știți că avocado are multiple beneficii pentru organism. Reglează sistemul digestiv, contribuie cu grăsimi de care corpul are nevoie, reface elasticitate pielii și nu te încarcă cu calorii. Se poate servi la orice masă din zi.
”Avocado este o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate, sănătoase pentru sistemul cardiovascular. Probabil ai observat că în multe alte articole de până acum ți-am spus că organismul nostru are nevoie de toate tipurile de substanțe, inclusiv grăsimi. Important este ca acestea să fie de calitate, cum sunt cele din avocado. Grăsimile mononesaturate, de pildă, combat rezistența la insulină și reglează nivelul de glucoză din sânge.
Pe lângă grăsimi mononesaturate, avocado conține și multe vitamine și minerale: vitaminele A, C, D, E, K, vitamina B6, vitamina B12, acid folic, potasiu, luteină și antioxidanți. Ca să păstrezi cât mai multe dintre aceste substanțe, îți recomandăm să consumi avocado crud sau gătit foarte puțin, la aburi sau la cuptor”, a explicat pe doc.ro medicul Oana Cuzino.