Gospodinele sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Paște. Conform tradiției, ouăle se înroșesc în Joia Mare, însă multe persoane amână acest moment din cauza temerii că ouăle se vor crăpa. Iată, însă, cum poți evita această problemă.
Conform tradiției, ouăle se înroșesc în Joia Mare. Anul acesta, această zi cade pe 17 aprilie, iar gospodinele au început deja pregătirile. Multe dintre ele însă se tem că vor fi nevoite să fiarbă ouă în plus, din cauza riscului ca acestea să se crape în timpul procesului.
Dacă și tu te confrunți cu această problemă, nu-ți face griji. Nu este nevoie să faci risipă sau să te simți obligat să introduci ouăle fierte în dietă doar pentru a le salva.
De-a lungul timpului, oamenii au învățat mai multe trucuri, iar dacă le pui în practică, vei obține cele mai frumoase ouă roșii pentru Paște. Pentru început, asigură-te că ai scos din timp ouăle din frigider, pentru a ajunge la temperatura camerei.
Astfel, sunt mai puțin șanse ca acestea să se spargă. Pe de altă parte, adăugarea unui singur ingredient în apă în timpul fierberii poate face minuni. Este vorba despre sare, care previne deteriorarea cojii ouălor.
Un alt truc util este să adaugi o linguriță de oțet pentru fiecare ou fiert. Oțetul contribuie la întărirea cojii, protejându-o astfel de crăpături în timpul fierberii. Mai mult, aciditatea oțetului ajută albușul să rămână compact, ceea ce face ca ouăle să fie mult mai ușor de decojit după ce le-ai fiert.
Atunci când faci ouă pentru Paște, vasul în care le fierbi joacă un rol esențial. Dacă vrei să te asiguri că ouăle nu se vor crăpa, alege un recipient suficient de mare, astfel încât ouăle să nu stea unele peste altele.
De asemenea, este important să reglezi cu atenție temperatura. Dă focul la minim pentru a preveni ciocnirea ouălor. O altă recomandare este să pui ouăle direct în apă rece, astfel încât să se încălzească treptat și uniform, evitând astfel șocul termic care ar putea duce la crăpare, notează stiripesurse.ro.