Life

Cum să gătești pui cu legume ca la restaurant. Rețeta este inspirată din bucătăria asiatică

Metoda prin care să pregătești pui cu legume precum în marile localuri. Preparatul acesta se trage din bucătăria asiatică.
26.02.2025 | 13:20
Cum sa gatesti pui cu legume ca la restaurant Reteta este inspirata din bucataria asiatica
Rețetă de pui cu legume, ca la restaurant. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Dacă nu mai știi ce pui pe masa de prânz sau la cină îți recomandăm să încerci un fel de mâncare sățios și simplu. FANATIK îți arată cum să gătești pui cu legume ca la restaurant. Rețeta este inspirată din bucătăria asiatică și are o savoare aparte.

Pui cu legume delicios și savuros, la fel ca-n Asia

Puiul cu legume din marile localuri, indiferent că are specific românesc sau asiatic, este delicios și te face să mai ceri a doua porție. De acum înainte îl poți face chiar tu acasă cu ingrediente care sunt la îndemâna tuturor.

ADVERTISEMENT

Acest preparat culinar vine din bucătăria asiatică și este plin de arome. Carnea se echilibrează perfect cu savoarea legumelor, dar și cu sosul dulce-acrișor care nu lipsește. Cu siguranță, papilele gustative vor fi încântate de notele dulci și puțin acidulate.

Pentru această rețetă gospodinele au nevoie de o ceapă (tăiată julien sau cubulețe), 10 g usturoi (tocat mărunt), 100 g ardei gras roșu (tăiat fâșii), 100 g ardei gras verde (tăiat fâșii) și 1 kg piept de pui (tăiat cubulețe sau fâșii). De asemenea, se mai folosesc 5 g piper negru și 5 g sare.

ADVERTISEMENT

În plus, puiul cu legume ca la restaurant mai conține 15 ml sos de soia, 15 ml oțet, 1 ou, 100 g amidon (pentru panadă), 5 g amidon (pentru îngroșarea sosului) și 100 ml apă. Sosul se face din 300 ml apă,
200 g ketchup, 20 ml sos de soia, 20 ml oțet și 20 g zahăr brun.

Rețeta de pui cu legume, pas cu pas

Puiul cu legume, exact ca în marile restaurante, se face simplu și rapid. Nu este nevoie să stai o perioadă lungă în bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de pașii de urmat. În primul rând, carnea se taie fâșii sau cuburi.

ADVERTISEMENT

În al doilea rând, pieptul de pui se condimentează cu sare, piper, sos de soia și oțet. Se amestecă bine și se lasă la marinat pentru 10-15 minute. Separat, într-un bol încăpător, se bate oul și se adaugă peste amidonul până când se formează o compoziție lipicioasă.

ADVERTISEMENT

Uleiul se pune la încins într-o tigaie adâncă sau wok. Bucățile de carne de pui se prăjesc până când sunt aurii și crocante. Când sunt gata se scot pe un șervețel de hârtie, care are rolul de a absorbi excesul de ulei.

Ceapa și usturoiul se călesc până devin translucide. Se adaugă ardeiul gras roșu și verde și se călesc la foc mediu până sunt ușor moi, dar încă crocante. Sosul se face într-un vas separat în care se adaugă toate ingredientele.

Compoziția obținută se toarnă într-o tigaie și se aduce la punctul de fierbere, la foc mic. Cele 5 g de amidon se dizolvă în 100 ml apă și se toarnă în sos, amestecând mereu pentru a nu se forma cocoloașe. Sosul se fierbe până devine ușor gros și lucios.

Sosul se pune peste legumele călite și se amestecă bine. Se pune și puiul și se omogenizează toate ingredientele astfel încât să fie acoperite cu sos. Amestecul se pune la călit în tigaie 2-3 minute ca aromele să se îmbine perfect. Puiul cu legume ca la restaurant se servește cald.