News

Cum să ne păstrăm mințile acasă în timpul epidemiei. Sfaturile unui psihiatru american

12.04.2020 | 15:45
Cum sa ne pastram mintile acasa in timpul epidemiei Sfaturile unui psihiatru american
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus nu este doar o problemă de sănătate publică și o amenințare la adresa stabilității economice, ea poate afectat și sănătatea mentală a oamenilor. Psihiatrul Christine Moutier a precizat, pentru CNN, că izolarea poate crea sentimentul de neputință, panică, depresie și anxietate.

Sfaturi pentru gestionarea problemelor generate de izolare

Izolarea impune oamenilor să aibă grijă în mod deosebit asupra stării lor de spirit, iar acest lucru se poate face prin exerciții mentale.

ADVERTISEMENT

Gândiți-vă la ceea ce puteți controla și ceea ce scapă controlului vostru. Asta este realitatea. Vă puteți orienta către ceea ce stă în puterea voastră, ceea ce este destul de mult. Aceasta este alegerea pe care o puteți face pentru  voi și familiile voastre în momentul de față”, a spus Christine Moutier.

În cazurile în care sunt persoane care au dificultăți majore să facă față izolării la domiciliu sau carantinei, se poate recurge la consultații de specialitate prin mijloace online.

ADVERTISEMENT

Aceasta este o perioadă în care persoanele cu un istoric de afecțiuni de sănătate mentală  trebuie să aibă în mod special grijă de starea lor mentală”, a mai spus Moutier.

Statele Unite, țara cea mai afectată din lume

Statele Unite a devenit țara cu cele mai multe victime din cauza coronavirusului, depășind Italia. Conform BBC, americanii au 20.608 morți, în timp ce în Italia sunt 19.468, după ce în ultimele 24 de ore s-au raportat 619 decese.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor de la universitatea Johns Hopkins, SUA este prima țară din lume care înregistrează peste 2.000 de victime din cauza coronavirusului într-o singură zi, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate 2.108 persoane decedate.

Americanii au peste o jumătate de milion de persoane infectate, cu peste 35.000 de cazuri în ultimele 24 de ore, iar numărul total al morţilor este de 18.747, adică foarte aproape de Italia, unde sunt înregistrate 18.849 de decese.

ADVERTISEMENT

Epicentrul epidemiei din Statele Unite este la New York, acolo unde s-au înregistrat peste 7.800 de morţi şi peste 160.000 de cazuri pozitive. Al doilea stat ca număr de îmbolnăviri este New Jersey, acolo unde sunt aproximativ 55.000 de cazuri.

ADVERTISEMENT
Tags: