Life

Cum să obții blatul de pizza crocant. Rețeta este simplă și ușor de urmat

Dacă preferi pizza cu blatul crocant, atunci această rețetă va fi cu siguranță pe gustul tău. Există și un secret de care să ții cont ca să iasă așa cum trebuie.
13.09.2022 | 15:08
Cum sa obtii blatul de pizza crocant Reteta este simpla si usor de urmat
Rețeta simplă pentru blat de pizza crocant. Foto: freepik/ KamranAydinov
ADVERTISEMENT

Pizza este un preparat iubit de multe persoane, fie că este servită acasă sau la restaurant. Totuși, dacă vrei să o pregătești de unul singur și îți place blatul crocant, poți încerca rețeta următoare.

Rețetă blat crocant de pizza. Trucul care îl face să iasă perfect

Iubitorii de pizza știu că aceasta poate veni în mai multe variante. Cu blat pufos sau preparată rapid, cu felii de pâine, acest preparat este pur și simplu delicios.

ADVERTISEMENT

O altă variantă de blat este cel crocant, iar dacă se află printre preferatele tale, poți încerca rețeta următoare. Vei avea nevoie de 350 grame de făina tip 650, 250 ml de apă călduţă, 3 grame drojdie uscată instant, 5 grame de sare și 15 ml ulei de măsline.

Cum se prepară blatul de pizza crocant. Pașii sunt ușor de urmat

Cântărește făina și cerne-o într-un castron încăpător. În mijloc, fă o gaură și toarnă drojdia uscată și apoi amestecă foarte bine folosind o lingură de lemn. Drojdia uscată poate fi înlocuită și cea proaspătă sau uscată activă, însă ar fi bine să fie dizolvată în apă călduță.

ADVERTISEMENT

După aceea, începe să torni apa caldă, dar nu fierbinte, amestecând constant pentru a încorporând făina și drojdia. După ce a adăugat jumătate din cantitatea de apă, poți pune și sarea.

Adaugă și restul de apă și amestecă până obții un aluat lipicios și omogen. La final, nu uita de uleiul de măsline. Frământă compoziția până când acesta este încorporat.

ADVERTISEMENT

Răstoarnă-l apoi pe blatul de lucru tapetat cu făină și continuă procesul pentru alte câteva minute. Trage marginile spre centru și frământă până aluatul devine neted, elastic și nelipicios.

Pune-l înapoi în castron, acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la dospit preț de 1-2 ore, de preferat într-un loc cald, unde temperatura să fie între 26-28 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Aluatul este gată de folosit atunci când și-a dublat volumul. Nu mai rămâne decât să-l împarți în bucăți mai mici, să-l întinzi și să presari pe el tot ce îți dorești.

Secretul pentru ca acesta să fie crocant la final este să presari griș pe fundul tăvii, astfel blatul va forma o crustă dedesubt în timpul procesului de coacere.

ADVERTISEMENT