News

”Cum să părăsești Rusia” și ”cum să eviți înrolarea”, în topul căutărilor pe Google în Rusia. Reacția populației după ce s-a zvonit că Putin anunță mobilizarea generală

Internetul rusesc a reacționat la posibila mobilizare generală, oamenii căutând cum să scape de înrolare după ce s-a aflat că Vladimir Putin iese la TV.
20.09.2022 | 23:05
Cum sa parasesti Rusia si cum sa eviti inrolarea in topul cautarilor pe Google in Rusia Reactia populatiei dupa ce sa zvonit ca Putin anunta mobilizarea generala
Război Rusia. Oamenii vor să fugă din țară. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Rușii nu par interesați să se alăture Armatei Roșii a lui Vladimir Putin, cel puțin asta reiese din căutările de pe Google din ultimele ore.

Rușii caută pe Google cum să scape de înrolare

Concret, după ce toată presa a vuit că Vladimir Putin pregătește un discurs, care nu a mai venit, prin care va anunța mobilizarea generală, rușii au căutat pe internet cum să evite înrolarea și cum să fugă din Rusia.

ADVERTISEMENT

”Internetul rusesc reacționează la un posibil discurs al lui #Putin cu o creștere explozivă a căutărilor pe Google cum să părăsești Rusia și cum să eviți înrolarea în armată, potrivit Google trends. Google ne spune ce gândesc unii ruși. Aleargă”, a transmis Monique Camarra.

Căutari pe Google Rusia
Căutari pe Google Rusia

”Diferența dintre intenția și capacitatea lui Putin: Am reprodus o căutare pentru cum să părăsești Rusia pe Google Trends semnalată inițial de OperativnoZSU pe Telegram. Iată câteva dintre capturile de ecran despre ceea ce se întâmplă în așteptarea discursului lui Putin”, a postat pe Twitter și Nataliya Bugayova.

ADVERTISEMENT

”Deși este de așteptat ca Putin să țină un discurs de mobilizare, căutările pentru cum să fugi din Rusia pe Google au ajuns pe primul loc. Toate trenurile și zborurile sunt în prezent blocate în țară”, au scris și cei de la New News EU.

Toată presa din Europa și Rusia a vuit marți seară, când s- a aflat că Vladimir Putin va susține un discurs rar, în care se va adresa națiunii pentru prima dată de la declanșarea ”Operațiunii Speciale” din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Deși a fost la nivel de zvon, informația a devenit aproape oficială și a fost creionată o oră exactă pentru acest discurs, care ar fi de fapt înregistrat: ora 20:00.

Între timp, ora 20:00 s-a făcut ora 21:00, după care oamenii au aflat, din mai multe publicații de la Kremlin, că discursul va fi difuzat, cel mai probabil, la ora 4:30 noaptea. Totul pentru ca oamenii din estul Rusiei să se trezească și să poată vedea discursul.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu știe cu certitudine ce va conține mesajul lui Putin, însă multă lume se aștepată ca acesta să anunțe o mobilizare generală și să vorbească despre anexarea Donbasului sau a Hersonului.

ADVERTISEMENT