Life

Cum să păstrezi cireșele proaspete mai mult timp. Trucul cu care salvezi o mulțime de bani

Trucul ușor care te ajută să ai mai mult timp cireșe proaspete și delicioase. Vei salva o mulțime de bani după ce încerci asta.
02.06.2023 | 17:02
Cum sa pastrezi ciresele proaspete mai mult timp Trucul cu care salvezi o multime de bani
Trucul care te ajută să ai cireșe proaspete mai mult timp. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Cum să faci să ai cireșe proaspete mai mult timp. Având în vedere că acestea au prețuri destul de piperate, mai ales la început de sezon, trucul acesta își va salva o mulțime de bani și te vei putea bucura de ele o perioadă îndelungată.

Trucul care te ajută să ai mai mult timp cireșe proaspete

Trucul care te ajută ai cireșe proaspete mai mult timp. Nu ai nevoie de prea multe lucruri, ci doar de ingredientul minune găsit în bucătărie. Bicarbonatul de sodiu nu ajută doar la curățenie sau la scoaterea petelor, ci îți salvează și o mulțime de bani, având în vedere prețul uneori șocant al acestor fructe.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru a păstra cireșele proaspete, gustoase și zemoase mai mult timp, urmează următorii pași. Spală-le bine sub jet de apă rece, până când te-ai asigurat că pe ele nu au mai rămas deloc impurități sau reziduuri.

Separat, într-un castron, fă un amestec format dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu și patru căni de apă rece. Ai grijă ca bicarbonatul să se dizolve foarte bine înainte de a trece la următorul pas și a utiliza soluția.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pune întreaga cantitate de cireșe într-un bol împreună cu amestecul de apă și bicarbonat de sodiu, asigurându-te că toate fructele sunt complet acoperite. Lasă-le astfel timp de 10 minute.

Bicarbonatul de sodiu prelungește durata de viață a cireșelor

Când timpul a expirat, scoate cireșele din amestecul cu bicarbonat și spală-le foarte bine în apă curată. După aceea, usucă-le folosindu-te de mai multe prosoape de mai multe prosoape de hârtie, pentru a scăpa de toată umezeala.

ADVERTISEMENT

Când nu au mai au deloc apă pe ele, pune-le într-un vas închis ermetic sau cel puțin acoperă-le cu o folie de plastic și lasă-le în frigider. Conform specialiștilor, acest truc face ca cireșele să rămână proaspete pentru mai multe zile.

Totodată, ele vor fi la fel de gustoase ca în momentul în care le-ai cumpărat. În acest mod, nu vei mai arunca banii pe fereastră și nu vei mai risca să se strice doar pentru că nu ai avut timp să le mănânci în aceeași zi.

ADVERTISEMENT

De altfel, aceste fructe au și numeroase beneficii pentru sănătate. Datorită conținutului lor crescut de antioxidanți, ajută la eliminarea sodiului din organism. Iar prezența substanței numite quercitină scade riscul apariției bolilor cardiovasculare si a diabetului.

ADVERTISEMENT