Life

Cum să păstrezi culoarea vibrantă a hainelor mai mult timp. Cele două ingrediente din bucătărie care fac minuni

Cum să păstrezi culoarea vibrantă a hainelor după mai multe spălări. Trucuri pe care trebuie să le știe oricine. Iată care sunt cele două ingrediente din bucătărie care fac minuni.
07.07.2022 | 15:31
Cum sa pastrezi culoarea vibranta a hainelor mai mult timp Cele doua ingrediente din bucatarie care fac minuni
Trucuri pentru a menține culoarea hainelor. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce trucuri ar trebui să folosești dacă vrei ca hainele tale să mențină colorate. Aceste informații trebuie știute de oricine!

Trucuri pentru a menține culoarea hainelor

Un lucru cu care te poți confrunta este ca hainele tale preferate să își piardă din culorile vibrante și să nu ai ce să faci decât să te resemnezi sau să cumperi altele.

ADVERTISEMENT

Trebuie să cunoști aceste trucuri pentru că nu vei mai renunța la hainele tale preferate pline de culoare.

Deoarece obiectele vestimentare ajung să își piardă din culoare atunci când sunt spălate în mod repetat la mașina, sunt niște trucuri pe care le poți folosi de fiecare dată să prevină acest lucru.

ADVERTISEMENT

Un lucru care poate părea banal, dar pe care mulți nu îl iau în considerare, este să spele hainele în funcție de eticheta lor, sau mai bine zis, în funcție de ceea ce a recomandat producătorul pentru ca hainele să fie curățate.

Spre exemplu, unele materiale nu pot fi puse la un program cu o temperatură ridicată pentru că se vor deteriora.

ADVERTISEMENT

Trebuie, de asemenea, să ai grijă pentru că unele haine trebuie spălate doar cu apă rece și trebuie să ai grijă și la cantitatea de detergent pe care o folosești, pentru că majoritatea celor din comerț conțin deja clor sau substanțe destinate albirii.

Cel mai bine ar fi să nu le folosești pe acestea atunci când speli haine colorate, așa că o variantă ar fi să cumperi un detergent lichid special pentru ele.

ADVERTISEMENT

Ce substanțe trebuie evitate. Cele două ingrediente din bucătărie care îți pot fi de folos

Ingredientele pe care trebuie să le eviți sunt hidrogen peroxid, perborat de sodiu sau clor – acestea fac hainele să își piardă culoarea.

Dacă preferi o soluție mai la îndemână și mai naturală, atunci ar trebui să știi un truc important pentru casa ta. Sarea și oțetul pot face minuni atunci când vine vorba de hainele colorate.

La prima spălare a unor haine colorate poți pune o linguriță de sare direct în mașina de spălat. Poți pune și o linguriță de oțet pentru hainele negre, albastre sau mov.

Foarte important este să întorci hainele pe dos atunci când le speli, în special blugii și puloverele.

ADVERTISEMENT
Tags: