Greșelile pe care le fac mulți români atunci când vine vorba despre păstrarea alimentelor. Dacă vrei ca ouăle să se mențină proaspete mai mult timp, folosește acest truc. Gospodinele iscusite îl cunosc.
Nu multă lume se gândește atunci când pune ouăle în frigider. Însă, există câteva aspecte de care trebuie să ții cont dacă vrei ca acest aliment consumat aproape zilnic să-și păstreze mai mult timp prospețimea.
Chef Ranveer Brar a explicat, în cadrul unui videoclip publicat pe Instagram, că poziționarea ouălor în frigider joacă un rol important. Astfel, ele trebuie puse în suportul special, ceea ce va face diferența.
Mai exact, pentru a se menține proaspete, ouăle ar trebui depozitate cu capătul îngust în jos și partea mai lată în sus. „Acesta este cel mai bun truc pentru a le păstra! Descoperiți ce fac eu pentru a le menține proaspete și delicioase mai mult timp!”, a explicat specialistul în descrierea clipului video, conform adevarul.ro.
Pe de altă parte, dieteticiana Kanikka Malhotra a atras atenția asupra faptului temperatura și umiditatea excesivă sunt alți factori de luat în calcul. În plus, dacă vrei ca ouăle să fie proaspete, consumă-le într-un timp optim.
„Depozitarea ouălor cu partea îngustă în jos și cea mai largă în sus contribuie la menținerea prospețimii și a calității superioare. După ouare, se formează o celulă de aer în partea mai mare a oului. Pe măsură ce oul se învechește, această bulă de aer se mărește treptat.
Iar poziționarea sa devine esențială pentru a păstra integritatea oului. Celula de aer din partea superioară a oului rămâne stabilă când oul este depozitat cu partea mai lată în sus, reducând astfel mișcarea și prevenind extinderea rapidă a acesteia.
Această stabilitate este crucială, deoarece ajută la încetinirea pierderii naturale de umiditate a oului, menținând echilibrul intern al presiunii”, explicat Kanikka Malhotra.
Atunci când ouăle sunt depozitate incorect, la temperatura camerei, într-un spațiu în care temperatura variază sau în afara cartonului original, bula de aer se extinde, iar gălbenușul este întins spre coajă. Temperatura optimă la care se păstrează ouăle este de 4 grade sau mai puțin.