Life

Cum să păstrezi prosoapele catifelate. Balsamul natural care este foarte util

Cum să ai tot timpul prosoape ca noi, catifelate. Tipul de balsam natural care te va ajuta. Un truc folosit de multe gospodine.
26.07.2023 | 20:51
Cum sa pastrezi prosoapele catifelate Balsamul natural care este foarte util
Cum să ai tot timpul prosoape moi. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Prosoapele sunt unele dintre lucrurile foarte utile în casa noastră. Observăm cum după ce le folosim mai des devin rigide. Acea atingere catifelată dispare. O vină aici o pot avea soluțiile de curățare, care pot fi prea dure, sau apa, care poate conține compuși aspri.

Cum să menții prosoapele fine la atingere. Balsamul natural de care ai nevoie

Chiar de la prima spălare prosoapele își pierd din aspectul moale. Cele de corp nu sunt deloc plăcute la atingere atunci când ieșim de la duș, de exemplu. De-a lungul timpului s-au făcut numeroase cercetări legate de prospețimea rufelor din casa noastră și s-a ajuns la concluzia că un balsam natural poate fi de mare folos.

ADVERTISEMENT

Acidul citric poate face prosoapele moi. I s-au observat proprietățile de curățare și că poate combate mirosurile neplăcute creat de umezeală. Substanța se poate aplica atât pentru prosoape, cât și pentru haine, fețe de pernă sau întreaga lenjerie de pat.

Cum se utilizează acidul citric? Într-un litru de apă, turnați 150 de mil de acid și amestecați. Pentru o compoziție mai parfumată, se adaugă 10 picături de ulei esențial de mentă sau de lavandă. Următorul pas prevede ca 100 de ml din lichid să se toarne în sertarul de detergent al mașinii de spălat, unde ați pregătit prosoapele pentru spălat.

ADVERTISEMENT

Mașina de spălat nu are nevoie de o anumită temperatură sau durată cât timp se vor curăța prosoapele cu acidul citric. De asemenea, iată și alte trucuri pentru a avea prosoapele moi la atingere. Oțetul alb este un alt ingredient recomandat de specialiști.

În compartimentul pentru balsamul de rufe, adăugați 4 linguri de oțet alb, și apoi porniți mașina. Acesta va albi prosoapele și le va oferi un aspect mătăsos. Același rezultat îl va avea și mușețelul. Două plicuri se lasă la infuzat, după care ceaiul obținut se toarnă într-un lighean cu apă caldă.

ADVERTISEMENT

În vasul cu apă caldă și ceai de mușețel, prosoapele se vor ține la înmuiat vreme de 10 minute, după care se vor clăti și se vor usca. Nu adăugați alte soluții, precum detergent sau balsam de rufe din comerț. Acestea vor dăuna și efectul nu va fi cel dorit.

De ce este important să avem prosoape curate și catifelate

Prosoapele fac parte din rutina noastră de îngrijire a corpului. Cel de față, mai ales, trebuie să fie în permanență curat, căci în caz contrar ne lasă urme de impurități pe față și ne putem alege cu acnee sau tot felul de alergii, de care cu greu vom mai scăpa.

ADVERTISEMENT

Prosopul trebuie să fie moale și curat și pentru păr. Un prosop aspru nu va absoarbe apa din scalp așa cum ar trebui, iar unul murdar va lăsa murdărie. Pe lângă toate acestea, aveți grijă și unde depozitați prosoapele, astfel încât să nu se depună praful pe ele.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni