Cum se prepară cea mai bună friptură de miel pentru masa de Paște. Care este secretul la care apelează bucătarii cu experiență. De acum încolo, doar așa vei face friptura.
Mielul este ”vedeta” de pe masa de Paște. Gospodinele pregătesc mereu friptură de miel și, chiar dacă sunt diverse rețete, secretul constă în tehnica de preparare, dar și în ingredientele folosite.
Dacă vrei să pui pe masa de Paște cea mai bună friptură de miel, ai nevoie de un miel de 10-14 kilograme, pe care trebuie să îl tranșezi longitudinal. Între bucățile de carne se pune usturoi verde și se ține în baiț, timp de 3-4 zile.
Baițul pentru carnea de miel se prepară din ulei de măsline, vin roșu, dar și mirodenii. Este recomandat să folosești piper negru, boia dulce și iute, mentă, sare, boabe de enibahar, 4-5 ardei iuți și câteva căpățâni de usturoi.
Carnea de miel trebuie scoasă din bait înainte de Înviere. Carnea se pune la cuptor la foc mic. Pentru a avea gust bun, este recomandat să prepari un baiț din aceleiași ingrediente, iar baițul trebuie să acopere carnea.
Carnea de miel se ține în cuptor până când este gata, iar pe parcurs, trebuie stropită cu zeama din tavă. În acest fel, carnea de miel nu se va usca, ci va fi fragedă la interior și va avea un gust extraordinar.
Carnea de miel este o sursă importantă de proteine de calitate. Acestea sunt esențiale pentru refacerea musculară și ajută la susținerea sistemului imunitar. De asemenea, carnea de miel este bogată în fier, ceea ce ajută la prevenirea anemiei.
Carnea de miel conține vitamina B12, zinc și fosfor, esențiale pentru sănătatea oaselor și a dinților. Spre deosebire de alte tipuri de carne, carnea de miel este mai ușor de digerat, însă, contează foarte mult și modul în care este preparată. Ca să te bucuri de beneficiile ei, este recomandat să optezi pentru bucăți mai slabe, precum pulpa.