Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele de sărbători. Pentru prepararea ei, gospodinele au mai multe rețete, însă, un singur ingredient face diferența. Acesta era folosit inclusiv de regretatul Radu Anton Roman.
Salata de boeuf este unul dintre preparatele preferat ale românilor. Este ușor de făcut, astfel că gospodinele nu au cum să dea greș cu el. Salata de boeuf este ideală de servit la masa de Crăciun și nu numai.
Rețetele pentru prepararea salatei de boeuf sunt numeroase, astfel că gospodinele pot jongla cu diverse ingrediente. În funcție de preferințe, în salată se pot pune morcovi sau carne.
Pentru ca preparatul să fie unul desăvârșit, atenția acordată ingredientelor este primordială. Regretatul Radu Anton Roman avea un as în mânecă și anume, un ingredient secret care dădea un gust aparte salatei.
Pentru a echilibra gustul salatei de boeuf, Radu Anton Roman folosea măsline. Chiar dacă erau puse de decor, acestea dădeau o notă exotică preparatului, dar și o aromă aparte.
Salata de boeuf se face rapid, fără prea multe ingrediente. Ai nevoie de 700 grame de carne de vită, 700 grame de cartofi, 300 gram de castraveciori murați, 50 grame de mazăre boabe. De asemenea, vei mai avea nevoie și de 3 morcovi mari, 500 ml maioneză, sare și măsline.
Vei începe prin a pune cartofii la fiert împreună cu morcovii și cu puțină sare. În același timp, va trebui să pui la fiert și carnea de vită într-o oală încăpătoare. În cazul în care optezi pentru mazăre congelată, aceasta se va pune și ea la fiert până devine moale.
În timp ce fierb aceste ingrediente, se toacă mărunt castraveții și gogoșarii murați. Apoi, va trebui să prepari maioneza. La fel de bine poți să optezi și pentru maioneză gata preparată.
Potrivit regretatului Radu Anton Roman, după ce ai bifat toți acești pași, vei putea trece la pregătirea efectivă a salatei. Toate ingredientele se vor amesteca cu maioneza, păstrând măslinele pentru ornat.
”După ce legumele au fiert, se vor tăia mărunt, apoi se vor adăuga cu celelalte ingrediente. După ce salata de boeuf se va pune pe un platou, va fi unsă cu maioneza rămasă și ornată cu măsline și gogoșari murați.”, a scris Radu Anton Roman în cartea ”Bucate, vinuri și obiceiuri românești”.