Ce rețetă trebuie să urmezi pentru a prepara cei mai buni cârnați de casă pentru Crăciun. Ingredientele pe care le folosesc gospodinele cu experiență și nu numai. Inclusiv Jamila apelează la ea în acest sezon.
Mult a fost, puțin a mai rămas până la sărbătorile de iarnă. Pentru gospodine asta înseamnă un singur lucru și anume, pregătirea bunătăților pentru masa de Crăciun. De pe masa festivă nu au cum să lipsească nici cârnații de casă.
Pentru prepararea cârnaților de casă există mai multe rețete, însă, anumite ingrediente sunt cele care fac diferența. Faimoasa Jamila are o rețetă pe care o urmează de fiecare dată și nu dă greș cu ea.
Pentru a face cârnați delicioși de casă după rețeta Jamilei, ai nevoie de 2.5 kg de ceafă de vită, 2.5 kg pulpă de berbec, 200g de usturoi și intestine de oaie. Pentru un gust aparte și o savoare intensă, vei mai avea nevoie și de rozmarin, boia dulce, cimbru uscat, sare și piper după gust.
Rețeta propusă de Jamila este varianta ideală pentru a evita cârnații din carne de porc. Dacă vei respecta cantitățile, vei obține un preparat delicios, numai bun de savurat la masa de Crăciun alături de cei dragi.
Pentru început, carnea va trebui să fie condimentată înainte de a fi tocată. În acest fel, aroma condimentelor se va răspândi mai bine în compoziție. Fiecare condiment va fi adăugat după gust, rozmarinul și cimbrul fiind cele mai potrivite pentru carnea de berbec.
După ce ai condimentat foarte bine carnea, nu îți rămâne decât să o toci. După ce ai tocat carnea, poți pune usturoiul într-un robot de bucătărie, alături de puțină apă. Usturoiul astfel tocat se va pune peste carne.
Pentru a vedea dacă este pe placul tău compoziția, poți lua o cantitate mică din care să faci o chiftea. Astfel, vei testa gustul și îți vei putea da seama dacă mai este nevoie de condimente sau nu.
Jamila recomandă că această compoziție pentru cârnații de casă să fie lăsată la frigider pentru câteva ore sau chiar peste noapte. Cârnații se for face cu ajutorul unei mașini de tocat carne și al accesoriului special pentru acest preparat.
După ce ai terminat de umplut cârnații, trebuie să îi lași la scurs timp de o zi într-un loc răcoros. Cârnații sunt gata atunci când membrana își schimbă culoarea și capătă o nuanță mai închisă. În funcție de preferințe, poți să îi afumi, să îi păstrezi la congelator sau chiar să îi gătești direct pe grătar.