Cum să prepari cel mai delicios gem de struguri. Rețeta simplă pe care orice gospodină poate să o încerce în sezonul de toamnă.
Fără doar și poate, strugurii sunt unele dintre fructele vedetă ale toamnei. Strugurii pot fi consumați ca atare, datorită beneficiilor pe care le au pentru organism, dar pot fi pregătiți și pentru sezonul de iarnă.
Gospodinele știu foarte bine că din struguri iese un gem delicios. Datorită parfumului și aromei, aceste fructe sunt ideale pentru a fi puse la borcan.
Dacă vrei să prepari gem de struguri pentru iarnă, ai nevoie de 1.7 kg de struguri, 1 kg de zahăr și 3 linguri de suc de lămâie. Aceste cantități îți vor fi necesare pentru a prepara 3 borcane de 500 de grame.
Gemul de struguri se prepară foarte ușor. Pentru început, strugurii, zahărul și sucul de lămâie se pun într-o oală încăpătoare care se pune pe foc. Va trebui să amesteci destul de des pentru ca zahărul să se dizolve.
Atunci când întregul amestec începe să fiarbă, va trebui să începi să dizolvi strugurii. Este esențial să folosești o lingură de lemn. După 20 de minute, amestecul poate fi luat de pe foc.
După ce ai luat amestecul de pe foc, te vei folosi de un blender pentru a amesteca strugurii. Îl vei folosi până în momentul în care strugurii vor avea aceiași consistență ca sucul.
După ce ai terminat totul de mixat cu blenderul, amestecul se va pune din nou pe foc. De data asta, 25 de minute vor fi suficiente pentru ca acesta să fie gata.
Pentru a-ți da seama dacă gemul de struguri este gata, va trebui să faci testul farfuriei. Pe o farfurie mică, este suficient să pui o linguriță de gem, apoi să o pui în frigider.
Gemul de struguri este gata în momentul în care formează deasupra o pojghiță. Dacă nu formează această pojghiță, înseamnă că trebuie să mai fiarbă.
Această rețetă te va ajuta să obții 3 borcane de gem de struguri, gem pe care îl poți consuma la micul dejun sau chiar îl poți pune pe clătite. În cazul în care vrei să-l conservi, va trebui să îl pui în borcane sterilizate, pe care le poți păstra la frigider.