Cum să prepari cele mai bune chifle la tine acasă. Rețeta este foarte simplă și nici nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a obține chifle delicioase și pufoase.
Cine poate rezista în fața unei chifle crocante și calde, proaspăt scoasă din cuptor? Chiflele sunt plăcerea nevinovată a multor români datorită gustului lor, dar și datorită faptului că merg aproape cu orice.
Chiflele pot fi consumate alături de supe sau pot fi parte integrantă a sandvișurilor. Pentru a te bucura de ele nu trebuie neapărat să le cumperi, ci le poți prepara acasă.
Chiflele nu sunt deloc greu de făcut acasă. Ai nevoie de puține ingrediente pe a scoate din cuptor cele mai pufoase și mai delicioase chifle pe care le-ai mâncat vreodată.
Dacă vrei să faci chifle de casă, ai nevoie de 500 g făină albă de calitate superioară, 300 ml de lapte călduț și 50 g de unt moale. Lista ingredientelor continuă cu 4 g drojdie uscată, o linguriță de zahăr și o linguriță de sare.
Înainte de a trece la prepararea chiflelor, va trebui să te ocupi de lapte și de unt. Laptele se pune la încălzit într-un ibric, până când devine călduț. După ce s-a încălzit, va trebui să adaugi untul și vei amesteca până când acesta se topește.
După ce s-a topit untul, este momentul să adaugi drojdia și zahărul. Ingredientele trebuie să stea cel puțin 5 minute, timp în care drojdia se va activa.
Următorul pas al rețetei este prepararea aluatului. Într-un vas încăpător vei pune făina și sarea, peste ele urmând să torni amestecul de lapte, drojdie și unt. După ce le amesteci ușor, poți trece la frământarea aluatului.
Aluatul frământat va trebui să stea la dospit pentru 40 de minute sau până când își dublează volumul. Pentru a grăbi procesul, este esențial să îl acoperi cu folie alimentară.
Aluatul dospit este numai bun de porționat în 7-8 bucăți egale. Din fiecare bucată vei forma biluțe pe care, dacă dorești, le poți decora cu susan sau alte semințe, după preferințe.
Chiflele trebuie băgate în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. 20 de minute ar trebui să fie suficiente pentru a scoate cele mai crocante și delicioase chifle.