Life

Cum să prepari cele mai bune deserturi cu ouă și unt. Trucuri esențiale în bucătărie

Cum să prepari cele mai bune deserturi cu ouă și unt. Iată câteva trucuri esențiale în bucătărie, pe care orice gospodină trebuie să le știe.
16.09.2021 | 19:24
Cum sa prepari cele mai bune deserturi cu oua si unt Trucuri esentiale in bucatarie
Cum să prepari cele mai bune deserturi cu ouă și unt. Trucuri esențiale în bucătărie. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Află cum să prepari cele mai bune deserturi cu ouă și unt, ingrediente care nu lipsesc de pe lista celor mai multe rețete. Este esențial să cunoști câteva trucuri pentru un desert ca la carte.

Cum să prepari cele mai bune deserturi cu ouă și unt

Iată cum trebuie să prepari cele mai bune deserturi cu ouă și unt. Aceste două ingrediente sunt esențiale, mai ales dacă vrei ca torturile și prăjiturile tale să iasă ca la carte.

ADVERTISEMENT

Este foarte important ca ingredientele alese pentru deserturile pe care le prepari să fie proaspete. Totodată, lactatele trebuie să fie cât mai grase la prăjituri, scrie libertatea.ro. Laptele trebuie să aibă 3,5% grăsime, iar untul cel puțin 82% grăsime. În acest fel, toate ingredientele se vor combina așa cum trebuie.

Un alt truc pe care trebuie să îl știi este faptul că ouăle, laptele și untul trebuie să fie la temperatura camerei. Acestea trebuie scoase din frigider cu cel puțin o oră înainte să te apuci de rețetă.

ADVERTISEMENT

Untul care este la temperatura camerei se va omogeniza foarte repede. În cazul în care rețeta nu specifică dacă untul trebuie să fie mai rece sau mai cald, folosește-l la temperatura camerei.

Dacă faci un chec, este de preferat să folosești ulei în loc de unt. Grăsimea lichidă, cu consistență groasă, va face ca blatul să fie pufos și nu uscat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru un desert delicios și savuros, e bine să folosești ouă proaspete, de la țară, iar deserturile vor avea acea culoare specifică, gălbuie. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei atunci când începi să prepari rețeta.

Dacă rețeta cere să separi albușurile de gălbenușuri, trebuie să urmezi un truc care nu va da greș. Separă albușul de gălbenuș și pune-le la frigider, iar gălbenușurile afară, astfel încât să ajungă la temperatura camerei.

ADVERTISEMENT

Ingredientele nu se înlocuiesc

Dacă vrei ca prăjiturile să iasă conform rețetei, atunci folosește un cântar de bucătărie și nu cântări ingredientele „din ochi”. Făina, laptele și zahărul trebuie cântărite bine înainte de a le utiliza pentru dulciuri.

Rețeta trebuie urmărită cu exactitate pentru pentru ca aceasta să iasă așa cum trebuie. Acest sfat este, de multe ori, ignorat, iar rezultatul nu este cel așteptat. Ingredientele nu trebuie înlocuite sau reduse, ci trebuie urmate instrucțiunile exacte.

Ingredientele trebuie amestecate până se combină și nu mai mult. Aluatul amestecat prea mult are o textură dură, întrucât aerul este eliminat și se dezvoltă glutenul.

ADVERTISEMENT