Cum să prepari cele mai delicioase bruschete. Ingredientele de care ai nevoie pentru a pune pe masă un adevărat deliciu, ca la mama lui acasă.
Bruschetele sunt un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos. Bruschetele au încântat papilele gustative încă de pe vremea Romei Antice, atunci când oamenii săraci își potoleau foamea cu pâine prăjită.
Timpul a trecut, iar bruschetele au trecut prin multe etape de reinventare. În prezent, toppingurile pentru bruschete sunt diverse, de la mozzarella și busuioc, până la pere, nuci și somon afumat.
La bază, bruschetele sunt un preparat simplu, dar versatil. Fiind vorba despre o felie de pâine peste care se pot pune diverse ingrediente, nu este de mirare că există câte o variantă pentru fiecare gust.
Pentru a prepara bruschete, ai nevoie de pâine. Dacă vrei ca acest preparat să îți iasă iasă perfect, recomandată este pâinea rustică sau ciabatta. În cazul în care nu preferi aceste tipuri de pâine, la fel de bune sunt și pâinea albă sau bagheta.
Pâinea se taie în felii, se unge cu usturoi și se stropește cu puțin ulei de măsline. După ce s-au prăjit feliile de pâine, poți adăuga toppingul tău preferat. Cele mai populare variante sunt cele de roșii proaspete, mozzarella și busuioc, dar și oregano sau brânză pecorino.
Bruschetele se recomandă a fi consumate înainte de mesele principale. De asemenea, dacă nu tolerezi pâinea, trebuie să știi că această poate fi înlocuită cu succes, iar rezultatul este la fel de bun.
Așa cum am menționat anterior, bruschetele sunt versatile, ceea ce înseamnă că poți să jonglezi cu ingredientele care îți plac cel mai mult. În loc de pâine, poți opta pentru felii de dovlecel sau pentru felii de cartofi dulci.
Puse pe grătar, feliile de legume, fie că este vorba de dovlecel, vinete sau cartofi, se rumenesc și devin crocante la exterior. În interior, aceste vor rămâne moi și se vor combina de minune cu toppingul ales de tine.
De asemenea, o variantă la fel de delicioasă este și castravetele sau ardeiul gras. În loc de pâine, poți folosi felii din aceste legume, pentru a da o notă fresh preparatului.