Life

Cum să prepari clătite de cartofi. O rețetă simplă și foarte gustoasă

Rețetă de clătite de cartofi. Se prepară foarte ușor și este extrem de gustoasă. Cei dragi vor fi plăcut surprinși și vor mai cere o porție.
09.11.2022 | 19:34
Cum sa prepari clatite de cartofi O reteta simpla si foarte gustoasa
Cum să prepari clătite de cartofi. Sursa foto: Gourmandelle
ADVERTISEMENT

Clătitele sunt unele dintre cele mai iubite preparate de către români. Gustul lor unic face diferența și surprinde de fiecare dată.

Cum să prepari clătite de cartofi. O rețetă simplă și foarte gustoasă

Clătitele se pot face în mai multe feluri: cu dulceață, brânză, ciocolată sau miere de albine, în combinație cu fructe sau nuci. Însă, ce spuneți de o porție din cartofi?

ADVERTISEMENT

Vă prezentăm în rândurile următoare o rețetă extrem de delicioasă, din clătite de cartofi. Lista de ingrediente este una la îndemâna oricui. Aveți nevoie de:

  • 3 cartofi albi,
  • 150 ml lapte clocotit,
  • 250 g făină,
  • 3 ouă,
  • 1 pahar mic de iaur bine închegat,
  • sare,
  • ulei pentru prăjit, potrivit retete.unica.ro
ADVERTISEMENT

Modul de preparare al clătitelor din cartofi

Pentru această rețetă trebuie mai întâi să curătați cartofii, îi tăiați cubulețe și îi puneți la fiert în apă cu sare. Atenție, se pun în apă doar când aceasta dă în clocot. În caz contrar, se pot prinde de vas.

În jur de zece minute cartofii trebuie să fiarbă. După acest pas, se pasează și se toarnă laptele, la fel, fiert. Compoziția se amestecă, iar următorul pas este adăugarea făinii, a ouălor și a iaurtului.

ADVERTISEMENT

Aluatul trebuie să nu iasă foarte gros, ci asemeni unei smântâne. Apoi, se ia câte puțin cu un polonic din amestec și se așază clătitele într-o tigaie încinsă cu puțin ulei.

Clătitele se fac în forme mici. Odată terminate, se pun într-un vas plat și se asezonează, în funcție de preferințe, cu mărar fin tocat, iaurt sau chiar ceva dulce.

ADVERTISEMENT

Cine a inventat clătitetele

Clătitetele sunt iubite în toată lumea, iar în spatele lor se ascunde o istorie veche de mii de ani. În forma actuală au fost inventate de francezii din regiunea Bretania, dar primele clătite s-au făcut în epoca neolitică.

În epoca neolitică, aproape 10.000 î.Hr. oamenii formau un amestec din semințe măcinate și apă. Rezultatul era o pâine nedospită, asemănătoare cu turtele din zilele noastre, informează twinkl.ro

ADVERTISEMENT