Dacă vrei să prepari corect sosul pentru pastele bolognese, află că niște ingrediente banale pot face diferența. Dacă urmezi aceste sfaturi te vei bucura de un preparat mult mai delicios, dar și mai aromat.
Există o mulțime de rețete din care putem alege când vrem să ne bucurăm de anumite preparate. Deși în general ingredientele par similare, modul de preparare poate fi diferit de la un caz la altul.
Dacă și tu iubești pastele, atunci trebuie neapărat să știi de această rețetă. Secretul stă în sosul pe care îl vei prepara și care oferă o textură, dar și un gust aparte preparatului tău.
Cum să prepari corect sosul pentru pastele bolognese? Sosul utilizat este unul renumit în bucătăriile din Italia. De asemenea, se folosește la numeroase paste, dar și în alte preparate precum lasagna.
Pentru a face paste bolognese acasă, dar și pentru a obține acel sos după care tânjești cu siguranță, trebuie să respecți neapărat lista de ingrediente. Astfel, vei avea nevoie de următoarele:
După cum probabil ai înțeles deja, dacă vrei să prepari corect sosul pentru pastele bolognese, nucșoara și cimbrișorul nu trebuie să lipsească. Aceste ingrediente sunt cele care vor da o aromă aparte preparatului.
Ia o oală de fontă și pune puțin ulei de măsline în ea, dar și un cubuleț de unt și călește legumele. Când ceapa devine transparentă se adaugă carnea tocată, iar totul se amestecă bine, astfel încât să nu rămână bucăți prea mari.
După ce este gata carnea se adaugă laptele. Acesta va face carnea mult mai fragedă și va da și o savoare aparte. Totul se lasă la fiert până când mai scade apa, iar la final se adaugă niște vin roșu.
Mai departe vei avea nevoie de ceapă, morcovi, usturoi și țelină. Acestea se mărunțesc într-un blender vertical, alături de roșii. La final se condimentează cu nucșoară proaspăt rasă, dar și cu cimbrișor.
Amestecul obținut se lasă la fiert și va fi gata după ce capătă o consistență densă. Acum poți combina pastele cu sosul și vei obține o adevărată delicatesă culinară, autentică.