Life

Cum să prepari o supă de pui limpede? Trucul cu albușul de ou cunoscut de puține gospodine

Cum să gătești o supă limpede și foarte gustoasă de pui? Iată un truc cu albușul de ou, pe care îl cunosc puține gospodine. Tu îl știai?
17.10.2024 | 17:08
Cum sa prepari o supa de pui limpede Trucul cu albusul de ou cunoscut de putine gospodine
Cum să prepari o supă bună de pui. Sursa foto: Puiul Vegetarian
ADVERTISEMENT

Supa de pui este unul dintre preparatele adesea consumate de români. De obicei, se gătește pentru masa de prânz, dar este o opțiune și pentru cină. Oferă senzația de sațietate și conține multe vitamine, ceea ce-l face ideal pentru sezonul rece.

Cum să gătești o supă de pui delicioasă și clară

Supa de pui este bună pentru persoanele care au răcit, căci elimină bacteriile din corp prin nutrienții săi. Întărește bine sistemul imunitar și nici nu are multe calorii. De exemplu, o porție de 100 de grame reprezintă 50 de calorii.

ADVERTISEMENT

Unele persoane gătesc supa de pui mai groasă, iar altele mai subțire. De altfel, unele nu cunosc toate tehnicile de preparare ca la carte și obțin un preparat mai tulbure. Acest aspect neclar poate fi unul care să influențeze și gustul.

O supă limpede este în mod cert mai gustoasă, dar și una care poate crea poftă oricui. Dacă vei avea musafiri la masă, de exemplu, fii sigur/ă că aceștia nu se vor mulțumi cu o singură porție de supă de pui, ci vor cere una dublă, dar și rețeta scrisă.

ADVERTISEMENT

Potrivit bucătarilor profesioniști, o supă de pui tulbure indică faptul că nu a fost strecurată suficient sau că a fiert la foc prea mare. Valorile termice prea ridicate au făcut ca să apară procesul de descompunere a cărnii și legumelor din supă.

ADVERTISEMENT

Dacă supa iese la final galbenă înseamnă că există prea multă grăsime de pui, respectiv pielița acestei păsări de curte. Totodată, indică și prezența unei cantități mari de morcov sau a altor ingrediente care au în compoziție un pigment galben.

Dacă supa va ieși albă înseamnă că s-a absorbit mult colagen din oase și din piele, mai ales dacă puiul utilizat este alcătuit dintr-o mulțime de oase și a fost pus pe foc fără a-i fi îndepărtat stratul de piele. Acesta nu ar fi benefic sănătății, potrivit specialiștilor.

ADVERTISEMENT

Albușul de ou redă claritatea supei de pui

Pe viitor, dacă dorești ca supa de pui să nu mai aibă o textură tulbure, află că poți apela la trucul albușului de ou. Acest produs are capacitatea de a-i reda claritatea. Bate 2 albușuri și pune-le în supă cât timp aceasta este încă fierbinte.

Atenție, ai grijă ca supa să nu fiarbă când adaugi albușurile de ou. Mai exact, la final poți face acest lucru și vei fi plăcut surprins de rezultat. Albușurile vor coagula particulele mici, iar când vei strecura din nou supa vei vedea că va fi mai limpede.

Tags: