Supa de pui este unul dintre preparatele adesea consumate de români. De obicei, se gătește pentru masa de prânz, dar este o opțiune și pentru cină. Oferă senzația de sațietate și conține multe vitamine, ceea ce-l face ideal pentru sezonul rece.
Supa de pui este bună pentru persoanele care au răcit, căci elimină bacteriile din corp prin nutrienții săi. Întărește bine sistemul imunitar și nici nu are multe calorii. De exemplu, o porție de 100 de grame reprezintă 50 de calorii.
Unele persoane gătesc supa de pui mai groasă, iar altele mai subțire. De altfel, unele nu cunosc toate tehnicile de preparare ca la carte și obțin un preparat mai tulbure. Acest aspect neclar poate fi unul care să influențeze și gustul.
O supă limpede este în mod cert mai gustoasă, dar și una care poate crea poftă oricui. Dacă vei avea musafiri la masă, de exemplu, fii sigur/ă că aceștia nu se vor mulțumi cu o singură porție de supă de pui, ci vor cere una dublă, dar și rețeta scrisă.
Potrivit bucătarilor profesioniști, o supă de pui tulbure indică faptul că nu a fost strecurată suficient sau că a fiert la foc prea mare. Valorile termice prea ridicate au făcut ca să apară procesul de descompunere a cărnii și legumelor din supă.
Dacă supa iese la final galbenă înseamnă că există prea multă grăsime de pui, respectiv pielița acestei păsări de curte. Totodată, indică și prezența unei cantități mari de morcov sau a altor ingrediente care au în compoziție un pigment galben.
Dacă supa va ieși albă înseamnă că s-a absorbit mult colagen din oase și din piele, mai ales dacă puiul utilizat este alcătuit dintr-o mulțime de oase și a fost pus pe foc fără a-i fi îndepărtat stratul de piele. Acesta nu ar fi benefic sănătății, potrivit specialiștilor.
Pe viitor, dacă dorești ca supa de pui să nu mai aibă o textură tulbure, află că poți apela la trucul albușului de ou. Acest produs are capacitatea de a-i reda claritatea. Bate 2 albușuri și pune-le în supă cât timp aceasta este încă fierbinte.
Atenție, ai grijă ca supa să nu fiarbă când adaugi albușurile de ou. Mai exact, la final poți face acest lucru și vei fi plăcut surprins de rezultat. Albușurile vor coagula particulele mici, iar când vei strecura din nou supa vei vedea că va fi mai limpede.