Life

Cum să prepari paste carbonara delicioase. Iată o rețetă simplă și rapidă

Rețetă de paste carbonara. Este foarte simplă și rapidă. Cei dragi vor rămâne surprinși de gustul extrem de delicios și vor mai cere o porție.
26.01.2023 | 22:07
Cum sa prepari paste carbonara delicioase Iata o reteta simpla si rapida
Cum să prepari paste carbonara delicioase. Sursa foto: Depozitul de Rețete
ADVERTISEMENT

Atmosfera din familie poate fi mai veselă cu o porție de paste carbonara. Iată o rețetă care nu necesită mult efort, se face rapid și are un gust deosebit.

Rețetă simplă, rapidă și gustoasă de paste carbonara. Se servește cu cei dragi

Chiar dacă își au originea în Italia, pastele sunt printre mâncărurile favorite ale românilor. Nimeni nu ar putea spune ”nu” unei porții delicioase, de exemplu, celor carbonara.

ADVERTISEMENT

Ca să prepari pastele carbonara, ai nevoie de: 250 grame spaghete, 100 grame bacon, 200 grame smântână, 50 grame parmezan ras, 2 gălbenușuri și 1 lingură de unt.

Modul de preparare

Mai întâi, trebuie să puneți într-un vas untul la încins, iar peste adăugați baconul, care se lasă la rumenit. Între timp, separat, se toarnă într-un bol smântâna, gălbenușurile și parmezanul ras fin, peste care se adaugă sare și piper, în funcție de preferință, și se amestecă.

ADVERTISEMENT

Sosul obținut se pune peste bacon, din nou se amestecă totul, timp de 5 minute apoi se dă la o parte. Ulterior, se fierb pastele.

Apa trebuie să dea în clocot ca pastele să fie puse peste. Odată fierte, se pun peste sos și din nou se amestecă întreaga compoziție. Pentru un gust și mai savuros, mai puteți presăra parmenzan.

ADVERTISEMENT

Scurtă istorie a pastelor

Se spune că pastele făinoase erau renumite prin Sicilia, începând cu anul 826 d.Hr. Se făceau din grâu cultivat și hrăneau mulțimi de guri.

La un moment dat, pastele au ajuns să fie importate și în regiunea Mării Meditarane, aici la fel oamenii fiind fascinați de ele. De altfel, deși există voci care spun că pastele au apărut pentru prima oară în Asia, în China, istoricii au subliniat faptul că bucătăria chinezească nu are paste asemeni italienilor.

ADVERTISEMENT

La început, pastele s-au răspândit în Italia și în restul lumii sub denumirea de ”maccarruni”, substantiv care vine de la verbul ”maccari”, ce se referă la a zdrobi, a strivi ( adică aluatul din care se fac pastele-n.r).

ADVERTISEMENT