Cum să prepari pui la cuptor în stilul serialelor turcești. Este ușor de făcut și este ideal de servit alături de familie și de cei dragi.
Fără doar și poate, carnea de pui se numără printre preferatele românilor. Este versatilă și ușor de integrat în fel de fel de rețete, toate la fel de bune și delicioase.
Dacă ești în pană de idei și nu mai știi cum să prepari puiul, avem noi o propunere pentru tine. Și anume, pui savuros la cuptor. Te va duce direct cu gândul la faimoasele seriale turcești.
Gastronomia turcească este recunoscută datorită mixului de arome și gusturi, iar fix asta se va regăsi și în preparatul tău. Puiul la cuptor în stil turcesc este simplu de făcut și nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru el.
Este important să știi că puiul la cuptor în stil turcesc necesită răbdare. Spunem asta pentru că are nevoie de 45 de minute la cuptor acoperit cu folie de aluminiu, 45 de minute la cuptor neacoperit și încă 5 minute înainte de a fi scos.
Dacă vrei să te bucuri de aroma și de gustul puiului la cuptor în stil turcesc ai nevoie de un pui întreg pe care să îl tai în sferturi, 4 cartofi, 2 cepe și 10 roșii cherry. Tot pe lista de ingrediente se înscriu și 3 căței de usturoi, vin alb, 3 linguri de ulei de măsline, 3 linguri de suc de lămâie și iaurt grecesc. Nu trebuie să lipsească nici sarea, piperul, paprika dulce și chimenul.
Pentru început, va trebui să pregătești o marinată pentru pui. Ai nevoie de iaurtul grecesc, peste care pui paprika dulce, chimenul, usturoiul și cimbrul. După, va trebui să adaugi uleiul de măsline și sucul de lămâie, urmând să amesteci totul foarte bine.
Cu marinata obținută se unge puiul, apoi se lasă la frigider timp de 6 ore pentru a căpăta o aromă intensă. Între timp, se curăță cartofii și ceapa, se taie în felii mari, după care se pun la copt.
Peste ceapă și cartofi se pune vinul alb, iar abia mai apoi se va pune puiul cu pielea în jos. Așa cum am precizat anterior, acesta va sta primele 45 de minute la cuptor acoperit cu folie de aluminiu. În acest fel, puiul se va coace la 190 de grade Celsius.
Ulterior, după ce se îndepărtează folia, puiul se va coace încă 45 de minute, dar de data asta, la 220 de grade Celsius. Înainte de a fi scos din cuptor, peste pui se pun roșiile cherry și se mai lasă încă 5 minute la copt.