Life

Cum să prepari rapid brânză de casă, după reţeta bunicii. Ai nevoie doar de patru ingrediente

Cum poți să prepari rapid brânză de casă, după rețeta bunicii. Ai nevoie doar de patru ingrediente pentru această rețetă.
10.10.2022 | 23:17
Cum sa prepari rapid branza de casa dupa reteta bunicii Ai nevoie doar de patru ingrediente
Cum să prepari brânză de casă, după rețeta bunicii. Sursa foto: freepik/rawpixel.com
ADVERTISEMENT

Află cum poți să prepari brânză de casă, cu ajutorul a patru ingrediente. Rețeta este una simplă și delicioasă, care va fi apreciată, cu siguranță, de întreaga familie.

De ce ingrediente ai nevoie ca să prepari brânză de casă, după rețeta bunicii

Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a prepara brânza acasă, delicioasă și fără chimicale.

ADVERTISEMENT

Acest aliment are numeroase beneficii, fiind bogat în calciu și fosfor, dar și două săruri minerale esențiale pentru întreținerea și buna dezvoltare a sistemului osos.

În plus, brânza nu are multe calorii, dar conține nutrienți, așa că o poți prepara acasă doar cu patru ingrediente care sunt ușor de găsit.

ADVERTISEMENT

Brânza poate fi consumată dimineața, la prânz sau seara și este folosită în numeroase rețete culinare, cum ar fi paste sau chiar plăcintă.

Consultă lista de ingrediente necesare pentru brânza de casă, dar și modul de preparare al acestei rețete simple. Pentru ca rezultatul să fie cel dorit este necesar să respecți pașii enumerați în rândurile de mai jos.

ADVERTISEMENT

Ingrediente

  • 2 litri de lapte
  • 200 grame de smântână (sau iaurt)
  • 3 ouă
  • 1 lingură de sare

Mod de preparare pentru brânza de casă. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Laptele se toarnă într-o cratiță pusă pe foc. Se adaugă apoi sare și se amestecă cu ajutorul unei linguri de lemn până când laptele dă în clocot.

Ouăle se sparg într-un bol și se bat cu telul de mână. Se adaugă smântâna, apoi se mixează până când se obține un amestec omogen, de culoare deschisă, notează dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

Se adaugă apoi ouăle și smântâna în lapte, după care se amestecă cu o lingură de lemn. Laptele se mai lasă pe foc încă 12 minute.

La sfârșit se așază o strecurătoare pe o formă cu margini înalte, care se acoperă cu o cârpă de pânză, și se toarnă conținutul cratiței.

Brânza se acoperă și se pune peste ea o greutate timp de aproximativ 6 – 12 ore. Atunci când este gata, brânza se poate savura în orice moment.

ADVERTISEMENT