Life

Cum să prepari salata de boeuf pentru sărbători, încât să nu te îngrași. Sfaturile Mihaelei Bilic

Cum să preparăm salata de boeuf pentru masa de Crăciun sau de Revelion, încât să nu ne îngrașe. Sfaturile medicului nutriționist Mihaela Bilic.
23.12.2022 | 16:01
Cum sa prepari salata de boeuf pentru sarbatori incat sa nu te ingrasi Sfaturile Mihaelei Bilic
Ce ingredient trebuie folosit cât mai puțin pentru salata boeuf, potrivit Mihaelei Bilic. Sursa foto: Clinica Smart Nutrition, Gustos.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Salata de boeuf este una dintre bucatele tradiționale de pe masa românului, în perioada Crăciunului sau a Revelionului. Acest preparat poate îngrășa, dar dacă ai grijă la cum folosești un anumit ingredient, acumularea kilogramelor poate fi evitată.

Ingredientul din salata de boeuf care este o bombă calorică. Sfaturile dr. Mihaela Bilic

Salata de boeuf este compusă din multe legume murate, carne, ouă și maioneză. Fără această din urmă chiar nu ar avea gustul unic, dar numărul de calorii este foarte mare.

ADVERTISEMENT

Maioneza poate îngrășa din cauza conținutului exagerat de ulei. Dr. Mihaela Bilic spune că fiecare lingură de ulei din compoziție conține 100 de calorii, așadar, cu cât mai multe, cu atât maioneza devine o bombă calorică.

”Nu contează daca e cu vita sau pui, contează câtă maioneză are! Despre salata de boeuf e vorba. Un preparat care se vrea dietetic prin definiție (salată!), poate deveni o bombă calorică atunci când are maioneza din belșug.

ADVERTISEMENT

Maioneza înseamnă ulei și fiecare lingură de ulei înseamnă 100 calorii, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneza puteți socoti 80 calorii pentru fiecare lingura, adică echivalentul unei felii de pâine (…)”, a transmis faimosul medic nutriționist pe pagina sa de facebook.

Dr. Mihaela Bilic vine și cu soluții pentru consumatorii de salată boeuf. Ca maioneza să nu fie o bombă calorică, nu trebuie decât să punem cât mai puține linguri de ulei, respectiv 2, 3, ceea ce înseamnă 300 de calorii.

ADVERTISEMENT

”Singura mențiune este să fiți zgârciți cu maioneza, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere. În felul acesta porția corecta de salata de boeuf înseamnă 2-3 linguri și doar 300 calorii, un aperitiv delicios pentru zilele de sărbătoare!”, a mai transmis dr. Mihaela Bilic.

Cum să mănânci în general de sărbători, încât să nu te îngrași

Mulți români se tem că din cauza bucatelor prea grase din această perioadă vor reveni la kilogramele mari. Tot dr. Mihaela Bilic ne informează faptul că nu trebuie să exagerăm cu mâncatul de Crăciun și de Revelion.

ADVERTISEMENT

Ideal este să gustăm câte puțin din fiecare preparat. Astfel, vom evita nu doar îngrășatul, ci și o indigestie severă, care ne-ar putea aduce pe patul de spital.

ADVERTISEMENT