Există un truc prin care poți recunoaște fructele date cu ceară din supermarket. Metoda este una foarte simplă și este recomandat să o aplici atunci când mergi la cumpărături.
Mulți români cumpără fructe de la supermarket, mai ales în sezonul rece, atunci când nu există prea multe de sezon. Cu toate acestea, este important să alegi fructe de calitate.
Fabius Antal, specialist în wellbeing, a spus că multe dintre fructele de la supermarketuri nu oferă beneficiile la care consumatorii se așteaptă.
Atunci când sunt recoltate, fructele se culeg verzi. În prezent, în supermerketuri se găsesc multe fructe, chiar și iarna, inclusiv pepenele.
Specialistul a mai vorbit despre importanța achiziționării fructelor de sezon, întrucât organismul are nevoie de anumite vitamine și minerale.
“În primul rând, ar trebui să alegem fructele de sezon. Corpul nostru este obișnuit să consumi fructe într-o anumită perioadă. Iar noi, în funcție de sezon, avem nevoie de anumite vitamine, minerale.
Dacă noi consumăm aceste vitamine și minerale constant, să nu mai vorbim despre faptul că sunt tratate, sunt modificate, nici nu mai au potență și calitate”, a mai spus acesta în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu, de la Antena 3 CNN.
Acesta a mai vorbit și despre faptul că unele fructe din supermarketuri sunt date cu ceară. Astfel, consumatorii trebuie să fie foarte atenți la ceea ce cumpără.
Din fericire, există un truc pe care îl poți pune în aplicare atunci când mergi la cumpărături. Dacă vrei să cumperi mere, de exemplu, și crezi că sunt date cu ceară, le poți zgâria cu cheia de la casă.
În cazul în care se ridică o peliculă albă, înseamnă că fructele sunt date cu ceară. Aceasta este, de fapt, aceeași ceară utilizată în domeniul auto.
“Recomand tuturor, atunci când mergeți să cumpărați mere, luați cheia de la casă și încercați să zgâriați puțin mărul.
Dacă se ridică o chestie albă, aceea este ceară. Este aceeași ceară care se folosește în domeniul auto”, a mai spus Fabius Antal.
Totodată, specialistul le recomandă românilor să achiziționeze cât mai multe produse locale și naturale, care să nu fie atât de tratate. Acestea se pot găsi și la supermarket, însă nu întotdeauna.