Semnele care îţi spun că aluniţa ta este una periculoasă

Evitarea expunerii pentru un timp îndelungat la soare este una dintre principalele modalităţi de protecţie!
26.01.2018 | 16:58
Semnele care iti spun ca alunita ta este una periculoasa
ADVERTISEMENT

Cu toţii avem aluniţe care nu ne deranjează. La unele persoane însă, acestea pot deveni un adevărat pericol care îi poate pune persoanei respective chiar şi viaţa în pericol! Iată când trebuie să avem grijă.

Acestea apar şi ca urmare a expunerii la soare, dar şi din cauza factorului genetic. Specialiştii nu au reuşit deocamdată să determine cauza concretă care declanşează producţia excesivă de melanină şi, implicit, formarea aluniţelor.

ADVERTISEMENT

Cum să recunoşti o aluniţă periculoasă. Când este timpul să mergi la medic

Atunci când o parte a aluniţei este asimetrica faţă de cealaltă parte, fie prin formă, prin culoare sau prin dimensiunea ei, este posibil că această să denatureze şi să se transforme într-o tumoră maligna. În mod normal, aluniţa trebuie să aibă formă rotundă şi margini ferme. Când contururile acesteia devin nedefinite, crenelate, aluniţă poate prezenţa un risc cancerigen. 

Atunci când o aluniţă nu prezintă risc, această are o culoare uniformă pe toată suprafaţa. Devine periculoasă însă atunci când începe să îşi modifice culoarea, prezentând nuanţe uşor diferite pentru aceeaşi aluniţă.  

ADVERTISEMENT

Aluniţele nu trebuie să aibă un diametru mai mare de 6 milimetri. Când este depăşită această dimensiune, creşte şi riscul de cancer.

Aluniţele nu dor şi, practic, nu se simt. În momentul în care devin cancerigene, ele ar putea prezenta sensibilitate la atingere, devenind jenante sau prezentând mâncărime.

ADVERTISEMENT

Este important să avem cât mai mare grijă, mai ales dacă aluniţele se află într-o zonă sensibilă. Evitarea expunerii pentru un timp îndelungat la soare este una dintre principalele modalităţi de protecţie. Se recomandă în special persoanelor care au deja un număr crescut de aluniţe pe piele. 

Tags: