Life

Cum să recunoști untul contrafăcut. Detaliul la care puține gospodine sunt atente

Știai că poți să recunoști untul contrafăcut într-un mod foarte simplu? Puține gospodine sunt însă atente la acest detaliu.
04.05.2024 | 20:54
Cum sa recunosti untul contrafacut Detaliul la care putine gospodine sunt atente
Cum să recunoști untul contrafăcut. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum să recunoști untul contrafăcut? Nu e deloc dificil să faci asta. În acest mod îți dai seama dacă ai cumpărat sau nu un produs natural și dacă te poți bucura într-adevăr de beneficiile sale.

Cum să recunoști untul contrafăcut

Din păcate, tot mai multe produse din comerț sunt contrafăcute. Spre exemplu, o mare parte din mierea vândută în magazine nu este una naturală. Și nici uleiul de măsline, care a devenit un produs de lux din cauza prețului, nu mai este de încredere.

ADVERTISEMENT

Adevărul este că lista produselor contrafăcute din comerț este una cu mult mai mare. Inclusiv brânza poate fi contrafăcută, iar la fel și untul. Cum să recunoști însă un aliment cu adevărat natural?

Dacă vrei să recunoști untul contrafăcut, află că acesta este chiar foarte ușor de falsificat. Există o mulțime de ingrediente care pot să ofere aceeași textură, un gust similar, dar nu și aceleași beneficii.

ADVERTISEMENT

În primul rând citește eticheta și uite-te la preț. Dacă un produs este prea ieftin, s-ar putea ca și calitatea să nu fie chiar cea așteptată. De asemenea, termenul de valabilitate contează și el.

Ce trebuie să scrie pe etichetă

Spre exemplu, un produs care are un termen de valabilitate mai mare de o lună de zile, atunci are conservanți cu siguranță. Drept urmare, sunt șanse mari ca produsul respectiv să fie contrafăcut, dacă vorbim de unt.

ADVERTISEMENT

În ce alte moduri poți să recunoști untul contrafăcut? Ține cont de faptul că untul de calitate este considerat cel care are un conținut de grăsime de peste 80%. Mai poți să faci însă și un test acasă.

Dacă ai apucat să achiziționezi deja un produs și ai semne de întrebare, nu trebuie decât să faci un test banal. Umple un pahar cu apă fierbinte și apoi adaugă o bucățică de unt. Amestecă totul foarte bine și așteaptă 60 de secunde.

ADVERTISEMENT

Dacă untul s-a strâns la suprafață, iar restul apei a rămas curată, atunci produsul este contrafăcut. De asemenea, dacă untul devine o pastă la suprafață, atunci calitatea lui e cu adevărat una destul de proastă.

Un unt autentic se combină perfect cu apa. Astfel, nu vor fi observate bucăți mici la suprafață. Acesta este de altfel și semnul care confirmă faptul că produsul nu conține grăsimi vegetale ori alte ingrediente care pot fi periculoase.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Propagandistul lui Vladimir Putin spune că „războiul nuclear este inevitabil”: „Să comparăm ale...
Propagandistul lui Vladimir Putin spune că „războiul nuclear este inevitabil”: „Să comparăm ale cui arme strategice sunt mai mari!”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Raisa Maria, fetiţa de 2 ani şi 5 luni dispărută la Breasta, în...
Raisa Maria, fetiţa de 2 ani şi 5 luni dispărută la Breasta, în Dolj, este de negăsit. De ieri, copila e căutată neîncetat
Ce relaţii pot avea între ele fostele soţii ale lui Cristi Borcea. Milionarul...
Ce relaţii pot avea între ele fostele soţii ale lui Cristi Borcea. Milionarul s-a lăudat că le dă oxigenul cu care trăiesc
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Ce mare sfânt este sărbătorit în Calendarul ortodox pe 28 mai 2024. Trebuie...
Ce mare sfânt este sărbătorit în Calendarul ortodox pe 28 mai 2024. Trebuie să rostești această rugăciune
Armin Nicoară și Claudia Puican, locuință de lux în Dubai. Imagini cu noul...
Armin Nicoară și Claudia Puican, locuință de lux în Dubai. Imagini cu noul apartament
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam...
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam umilit, batjocorit, neimportant. Un mediu toxic”
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne...
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa..”