Life

Cum să redai strălucirea bijuteriilor din argint cu bicarbonat de sodiu. Metoda cea mai simplă

06.07.2020 | 11:57
Cum sa redai stralucirea bijuteriilor din argint cu bicarbonat de sodiu Metoda cea mai simpla
Cum să redai strălucirea bijuteriilor din argint cu bicarbonat de sodiu. Metoda cea mai simplă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ai bijuterii de argint pe care ți-ai dori să le mai porți, dar nu mai poți pentru că și-au pierdut strălucirea de altădată? FANATIK are soluția ideală pentru a purta din nou bijuteriile preferate! Tot ce ai nevoie este un plic de bicarbonat de sodiu, apă călduță și puțină răbdare.

Este cunoscut faptul că acest praf magic face adevărate minuni și la fel se va întâmpla și-n cazul bijuteriilor. Atenție, este vorba de cele din argint care au început să fie negre sau nu mai strălucesc ca atunci când le-ai cumpărat din magazin.

ADVERTISEMENT

Trucul pe care trebuie să-l încerci conține pe lângă bicarbonat de sodiu, o cutie metalică și apă clocotită. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a curăța bijuteriile din argint.

Bicarbonatul de sodiu, ideal pentru curățarea bijuteriilor de argint

  • într-o cutie metalică sau o cratiță se pun bijuteriile de argint care trebuie curățate
  • peste acestea se adaugă bicarbonat de sodiu și apoi apa clocotită
  • prima reacție care se va forma va fi rezultarea unei spume, nu trebuie să vă speriați
  • bijuteria trebuie întoarsă pe toate părțile cu ajutorul unei furculițe până când se răcește apa complet
  • când bijuteria de argint începe să-și recapete strălucirea este momentul să fie scoasă
  • dacă mai are urme de bicarbonat de sodiu, atunci se clătește în apă curată
  • bijuteriile se usucă bine pentru că urmează al doilea pas, și anume lustruirea
  • bijuteriile din argint pot fi purtate din nou.
ADVERTISEMENT

Alte metode prin care poți curăța bijuteriile de argint

Trucul cu bicarbonatul de sodiu și apa călduță nu este singurul pe care-l poți încerca atunci când vrei să curăți bijuteriile de argint care au început să oxideze. O altă metodă simplă și ingenioasă este cea cu apă și săpun sau detergent de vase care să nu conțină amoniac și fosfați.

De asemenea, combinația de ulei de măsline și suc de lămâie este ideală pentru aceste tipuri de bijuterii. Șterge cu soluția rezultată brățările și lănțișoarele, ca odată ce ai terminat să le clătești cu apă și să le usuci înainte de a le purta.

ADVERTISEMENT

Amestecul de oțet alb și bicarbonat de sodiu este un alt truc pentru curățarea bijuteriilor. Lasă în această soluție argintul pentru 2-3 ore, iar apoi scoate-le, clătește-le și usucă-le imediat ce ai terminat „operațiunea”.